Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Σε παιδικούς σταθμούς παιδιά με αναπηρία απόρων οικογενειών μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020
Σε παιδικούς σταθμούς παιδιά με αναπηρία απόρων οικογενειών μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020

Σε παιδικούς σταθμούς παιδιά με αναπηρία απόρων οικογενειών μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020

Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας  εκδόθηκε η Πρόσκληση για τη δράση 2017-2018

«Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνει η χώρα η στήριξη των συνανθρώπων μας αποτελεί πράξη ευθύνης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο και τις άπορες οικογένειες», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με απόφαση του οποίου εκδόθηκε η Πρόσκληση προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), για υποβολή προτάσεων στον Άξονα 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» / Θεματικό Στόχο 9 « Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων» / Επενδυτική Προτεραιότητα 9iii  «Καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων και προώθηση των ίσων ευκαιριών» του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, σύμφωνα με τον Κανονισμό 1303/2013.

Η Πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας με α/α 037, αφορά στη χρηματοδότηση της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το έτος 2017-2018 (ΑμεΑ)» με στόχο την διάθεση προς μητέρες (και πατέρες που έχουν την επιμέλεια), θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης βρεφών, νηπίων και παιδιών με αναπηρία για το έτος 2017-2018 σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας και Κέντρα  Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α.) (δημόσιες και ιδιωτικές δομές).

Ωφελούμενοι της δράσης είναι οι μητέρες (και πατέρες που έχουν την επιμέλεια) που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας που αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο άτομο.

Η Πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση πράξεων προϋπολογισμού έως 187.913,00 €, με συγχρηματοδότηση  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους και είναι αναρτημένη στον δικτυακό τόπο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας www.thessalia-espa.gr.

«Μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-20 αξιοποιούμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε, στην καθημερινότητά τους, παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα δημιουργούμε και στηρίζουμε θέσεις εργασίας, εξίσου σημαντικό στη σημερινή εποχή» σημείωσε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης και συνέχισε:«Στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων αυτών, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η πρόληψη φαινόμενων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, όσο αυτό είναι δυνατό, τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες στη δύσκολη αυτή συγκυρία».

Όπως έγινε γνωστό τη διετία 2015-2017 για την κάλυψη των θέσεων ΑΜΕΑ σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ο προϋπολογισμός ανήλθε στις 454.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός κάθε έτους διαμορφώνεται βάσει των αναγκών των βρεφών-παιδιών, που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς και με στόχο να εξυπηρετούνται όλες οι θέσεις σε επίπεδο Θεσσαλίας.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

"Αλιεύοντας" την είδηση