Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / ΛΑΡΙΣΑ / Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιπυρική περίοδο
Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιπυρική περίοδο

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιπυρική περίοδο

Ο συντονισμός όλων των  φορέων που εμπλέκονται στην και στην αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών  πυρκαγιών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής της περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κώστας Μέγας, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος ο οποίος και συντόνιζε, ο διευθυντής πολιτικής προστασίας της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Τσιόφας, ο τμηματάρχης πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Λάρισας κ. Χρήστος Καραμπούζης, ο διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, ταξίαρχος κ. Νίκος Μιχαλάκης, εκπρόσωποι του στρατού, της αεροπορίας, εθελοντικών οργανώσεων και άλλων φορέων.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μέγας στάθηκε στην καλή που οφείλουν να έχουν όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς ενόψει του καλοκαιριού, υπενθυμίζοντας την ομαλότητα της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Να μην εφησυχάζει κανείς ζήτησε από την πλευρά του ο κ. Μιχαλάκης, ενώ ο κ. Καραμπούζης εστίασε στο νέο συμφωνητικό συνεργασίας που έχει συναφθεί με ιδιώτες, παρέχοντας ιδιαίτερη ευελιξία σε περίπτωση πυρκαγιάς καθώς πέραν των μηχανημάτων της πολιτείας, άμεσα – χωρίς διαδικαστική κωλυσιεργία – θα συνδράμουν όπου χρειαστεί και ιδιωτικά μηχανήματα.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε στο μείζον θέμα της ανεξέλεγκτης καύσης υπολειμμάτων γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Όπως τονίστηκε, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο συγκεκριμένο φαινόμενο αφού πλέον λόγω της μείωσης των κονδυλίων αλλά και της συνεχούς απασχόλησης του προσωπικού της Πυροσβεστικής, σε ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η επέμβαση και αντιμετώπισή τους.

Η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας προσδιορίζεται από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Οκτωβρίου κάθε χρονιάς.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση