Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Σε εντατικούς ελέγχους το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης Θεσσαλίας
Σε εντατικούς ελέγχους το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης  Θεσσαλίας

Σε εντατικούς ελέγχους το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης Θεσσαλίας

Σε εντατικούς ελέγχους επί 24ωρου βάσεως προχωρά το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης (Π.Ε.Κ.Α.) Θεσσαλίας στους χώρους εργασίας με κύριο στόχο την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και αφετέρου τη συμμόρφωση των εργοδοτών και των εργαζομένων με τις διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Την σχετική ενημέρωση παρείχε σε συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στο ΕΦΚΑ Βόλου (πρώην ΙΚΑ) ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΕΚΑ Θεσσαλίας κ. Κωστόπουλος σε εκπροσώπους επαγγελματικών-συνδικαλιστικών φορέων.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών, Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, από το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, το ΕΚΒ, τον Σύλλογο Οικονομολόγων, τον Σύλλογο Φοροτεχνικών, παρουσία του προϊστάμενου του αποκεντρωμένου τμήματος ασφάλισης Βόλου Γιάννη Μιχάλη.

Ο κ. Κωστόπουλος συνέστησε σε όλους τους φορείς την δέουσα προσοχή, καθώς στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ενισχυθούν οι διαδικασίες ελέγχου σε ολόκληρη την Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται ότι σε ολόκληρη την χώρα λειτουργούν 11 ΠΕΚΑ, ενώ στην Θεσσαλία λειτουργεί με έδρα τη Λάρισα και αποκεντρωμένα τμήματα ασφάλισης στο Βόλο και στα Τρίκαλα.

Εξάλλου, όπως είναι ήδη γνωστό με τη λειτουργία των ΠΕΚΑ ενισχύεται η διαδικασία βεβαίωσης εισφορών μέσω της αύξησης και εντατικοποίησης των επιτόπιων ελέγχων, δίνεται η δυνατότητα στους ελεγκτές του να διενεργούν  αποκλειστικά ολοκληρωμένους τακτικούς ελέγχους ασφάλισης ώστε να καταπολεμηθεί η υποδηλωμένη εργασία και εξασφαλίζεται η συμμόρφωση των εργοδοτών και των εργαζομένων μέσω των διαρκών επανελέγχων για την εφαρμογή της ασφαλιστικής νομοθεσίας ως προς τους όρους απασχόλησης.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυκλοφοριακή αναστάτωση και έντονες διαμαρτυρίες οδηγών στη Λεωφόρο Ειρήνης - https://t.co/2YzHZJwMN7 -

  • Αντιπλημμυρικά έργα σε 12 ρέματα στην Π.Ε. Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/r6EUSYlcSX -

  • Συμπληρωματική χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου - https://t.co/3PRNdFWGVJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση