Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Σε 24ωρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κακοκαιρία ΜΗΔΕΙΑ
Σε 24ωρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κακοκαιρία ΜΗΔΕΙΑ

Σε 24ωρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κακοκαιρία ΜΗΔΕΙΑ

Σε 24ωρη ετοιμότητα βρίσκονται  οι αντιπεριφερειάρχες, η Πολική Προστασία και οι της ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία Μήδεια, που  αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το Σάββατο με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις, την  μεγάλη πτώση  της θερμοκρασίας και τον  ισχυρό παγετό.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας παρουσιάζοντας το σχεδιασμό της Περιφέρειας,  στη συντονιστική που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, υπό τον   υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων . Χαρδαλιά, παρουσία του  αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα, του  υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θ. Λιβάνιου και των περιφερειαρχών της χώρας, ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα με 189 μηχανήματα σε πρώτη φάση, σταθμευμένα σε προσδιορισμένα σημεία περιοχών που δέχονται το μεγαλύτερο όγκο χιονιού και 8.000 τόνους αλατιού, στους  σταθμούς μεταφόρτωσης που έχουν δημιουργηθεί για τον γρήγορο ανεφοδιασμό των μηχανημάτων.

Στην ευθύνη των Δήμων, είναι η προμήθεια άλατος στα σχολικά συγκροτήματα ώστε να παραμείνουν ασφαλείς οι σχολικές αυλές. Στη διάθεση της Περιφέρειας  βρίσκονται και άλλα μηχανήματα, σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτήσουν. Οι αντιπεριφερειάρχες, η Πολιτική Προστασία και οι της Περιφέρειας, τίθενται  από αύριο σε 24ωρη ετοιμότητα.  Επιπλέον, αύριο το πρωί  συνεδριάζουν τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας  (ΣΟΠΠ) ανά Περιφερειακή Ενότητα, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και στις 2 το  μεσημέρι πραγματοποιείται νέο ΣΟΠΠ υπό τον Περιφερειάρχη,  με τη συμμετοχή των 4 Αντιπεριφερειαρχών και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της .

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται  σε  συνεχή επαφή και με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας  ταξίαρχο Αστέριο  Μαντζιώκα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Στρατό, τη ΔΕΗ, τους Δήμους, τους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Παράλληλα», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας «έχουμε στείλει προειδοποιητικό σήμα στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να παραμείνει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο στην περιοχή ευθύνης της. «Οι παραχωρησιούχοι», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης  «οφείλουν να διατηρούν τους δρόμους καθαρούς,  ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα του παρελθόντος. Όταν η  κυκλοφορία από το εθνικό δίκτυο εκτρέπεται  σε περιφερειακούς δρόμους προκαλούνται σοβαρά προβλήματα και καταστροφές στο οδόστρωμα που δεν  έχει σχεδιαστεί να  δέχεται την πίεση βαρέων οχημάτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Οι  καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις,  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών θα υπάρχει παγετός, να έχουν στο αυτοκίνητο αλυσίδες  και γενικότερα να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με το Έκτακτο Τύπου  Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων  και τις οδηγίες που έχει εκδώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τριάντα πέντε θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/uiWZ5cgKwY -

  • Περισσότερα από 7.500 παιδιά δωρεάν σε Παιδικούς Σταθμούς #Voucher #ΚΔΑΠ #παιδικοίσταθμοί - https://t.co/7mfR4qRuu6 -

  • Ξεκινά η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στο συγκρότημα #Γαιόπολις του Π. Θ. #Γαιόπολις - https://t.co/9B7eq9XjxF -

"Αλιεύοντας" την είδηση