Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Tο Πυροσβεστικό Σώμα με πόρους του ΕΣΠΑ εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό του
Tο Πυροσβεστικό Σώμα με πόρους του ΕΣΠΑ  εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό του

Tο Πυροσβεστικό Σώμα με πόρους του ΕΣΠΑ εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό του

Κ. Αγοραστός: «Στο στρατηγικό σχεδιασμό της, πολύ πριν τις πυρκαγιές, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εντάξει σχετική δράση  »

 

Στον στρατηγικό περιφερειακό σχεδιασμό τους πολύ πριν τις φετινές πυρκαγιές πολλές Περιφέρειες, όπως η Θεσσαλία, έχουν εντάξει συγκεκριμένη δράση προκειμένου το Πυροσβεστικό Σώμα με πόρους του μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Σχεδιασμών να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό του και να αποκτήσει νέα οχήματα, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

Όπως αποσαφηνίζει ο κ. Αγοραστός σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των πυρκαγιών, την ευθύνη έχει αποκλειστικά η Υπηρεσία και οι Περιφέρειες λειτουργούν επικουρικά. Δηλαδή, συνδράμουν ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η Υπηρεσία, δίνοντας γκρέιντερ, χωματουργικά, υδροφόρες κ.ά.

Οι Περιφέρειες διαχειρίζονται το 30% περίπου του προς όφελος κυρίως των δήμων

Σε ό,τι αφορά τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις στις οποίες προχώρησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και την απάντηση της ΕΝΠΕ, ο κ. Αγοραστός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αποσαφηνίζει: «Καταρχήν οι δήμοι δεν λογοδοτούν στις Περιφέρειες. Εμείς δεν ελέγχουμε τους δήμους. Εμείς διαχειριζόμαστε το 30% περίπου του ΕΣΠΑ και το χρησιμοποιούμε για να γίνονται κυρίως στους δήμους.

Μέσω του ΕΣΠΑ γίνονται , όπως δρόμοι και κοινόχρηστοι χώροι, σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί, Κέντρα Υγείας, εκσυγχρονίζονται νοσοκομεία -τόσο κτιριακά, όσο και με εξοπλισμό. Δίνουμε για τις υποδομές των πανεπιστημίων, για αναστηλώσεις εκκλησιών, για στο αγροτικού τομέα όπως άρδευση και ύδρευση, για τη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων. Ακόμη, με του ΕΣΠΑ γίνονται στους δήμους δράσεις για ΑμεΑ, στηρίζονται οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».

Το ΕΣΠΑ έχει δώσει ταχύτητα στις Περιφέρειες, αλλά το ΕΣΠΑ έχει κανόνες

«Έχουμε αυξήσει την απορροφητικότητα» τονίζει ο κ. Αγοραστός. «Δεν αφήνουμε ημιτελή έργα. Τα έργα πληρώνονται. Το ΕΣΠΑ έχει δώσει ταχύτητα στις Περιφέρειες. Όμως το ΕΣΠΑ έχει κανόνες. Έχει διαδικασίες, δείκτες μέτρησης και αποτελεσματικότητας σε όλους τους άξονες».
«Εμείς μιλάμε με έργα. Διότι μόνον τα έργα λένε πάντα την αλήθεια. Όχι τα λόγια» απαντά ο κ. Αγοραστός στις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις. «Οι Περιφέρειες δεν χρωστούν σε κανέναν. Οι Περιφέρειες δεν έχουν . Δεν δημιουργούν στρεβλώσεις στην τοπική οικονομία. Δεν έχουν κάνει που δεν μπορούν να πληρώσουν. Ούτε παίζουν στο όριο της νομιμότητας. Ούτε έχουν ζητήσει ρυθμίσεις χρεών. Κάνουν πολιτική με στρατηγική διαθέσιμων πόρων και δεν υποθηκεύουν το μέλλον».
Και καταλήγει: «Η επιστροφή στην κανονικότητα προϋποθέτει οικονομική ανεξαρτησία. Εμείς έχουμε οικονομική ανεξαρτησία και είμαστε πολύ συνεργατικοί. Και το αποδεικνύουμε. Για παράδειγμα, αν και το 60% από τα έσοδα των λαϊκών αγορών πρέπει οι Δήμοι να το αποδίδουν στην Περιφέρεια, πολλές Περιφέρειες -όπως η δική μας- δεν τα παίρνει προκειμένου να στηρίξει τους Δήμους».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #κοινοπραξίαRISKREAL - https://t.co/NYUOKZD929 -

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

"Αλιεύοντας" την είδηση