Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Ψηφιακή ξενάγηση στα Μετέωρα και στον Όλυμπο στα μίνι -Πλανητάρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Ψηφιακή ξενάγηση στα Μετέωρα και στον Όλυμπο  στα μίνι -Πλανητάρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ψηφιακή ξενάγηση στα Μετέωρα και στον Όλυμπο στα μίνι -Πλανητάρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Τα μίνι Πλανητάρια- Μουσεία Ψηφιακής Προβολής Ιστορίας και Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου που χρηματοδότησε με 1,2 εκατομμύριο ευρώ, διαμόρφωσε και εξόπλισε η Θεσσαλίας στην Καλαμπάκα και στην Ελασσόνα, παρουσιάστηκαν στο 4o διαδικτυακό Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Euromed 2021.

Τα βραβευμένα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας (χρυσό Βραβείο Βest City Awards και Bravo Sustainability Awards) αξιοποιούν τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας και της τρισδιάστατης απεικόνισης με τη χρήση ειδικών γυαλιών για την τουριστική και προβολή των εμβληματικότερων μνημείων φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλίας:

-των ιερών βράχων των Μετεώρων, μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco από το 1989 και

-του Ολύμπου, για τον οποίο έχει ξεκινήσει σε με τα Υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος η διαδικασία κατάρτισης του φακέλου υποψηφιότητας για την εγγραφή του στον Κατάλογο με τα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ως ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό και φυσικό αγαθό.

«Η είναι μια με ισχυρό ψηφιακό αποτύπωμα, με βραβευμένα έργα και δράσεις που αξιοποιούν τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών σε ένα ευρύ φάσμα κρίσιμων τομέων για την κοινωνία, την , το , τον τουρισμό, τον πολιτισμό» δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός. Τα Μουσεία Ψηφιακής Προβολής για τα Μετέωρα και τον Όλυμπο, αποτελούν ένα εξαιρετικό αναπτυξιακό εργαλείο, που λειτουργεί συμπληρωματικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη Διαδρομών Πολιτισμού- Τουρισμού στη . Δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους δεν μπορούν να επισκεφτούν τα , να «μεταφερθούν» με τη χρήση της τεχνολογίας στα Μετέωρα και στον Όλυμπο, προσφέρουμε ένα σύγχρονο κα ελκυστικό εκπαιδευτικό εργαλείο στη .

Πρόκειται για έργα ουσίας, έργα καινοτομίας, έργα με προστιθέμενη αξία για τις τοπικές κοινωνίες, την πραγματική , την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και της μοναδικής ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Δείτε τα βίντεο που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο:

ΟΛΥΜΠΟΥ:  https://youtu.be/usyrraRl4Ag

ΜΕΤΕΩΡΩΝ:  https://youtu.be/mjFhOMlELBU

Δείτε βίντεο από τους Χώρους Προβολής:

Αίθουσα Ελασσόνας: https://youtu.be/S6mSAarBznI

Αίθουσα Καλαμπάκας:   https://youtu.be/gEiLftDg6AI  

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση