Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μετωπικής, ενωτικής, αριστερής αυτοδιοικητικής κίνησης στην περιφέρεια της Θεσσαλίας
Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μετωπικής, ενωτικής, αριστερής αυτοδιοικητικής κίνησης στην περιφέρεια της Θεσσαλίας

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μετωπικής, ενωτικής, αριστερής αυτοδιοικητικής κίνησης στην περιφέρεια της Θεσσαλίας

H Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μετωπικής, ενωτικής, αριστερής αυτοδιοικητικής κίνησης στην περιφέρεια της ς, καλεί σε πανθεσσαλική σύσκεψη το Σάββατο (02.03), στις 18:00, στο Νεο κτήριο της Περιφέρειας ς (Θεοφράστου και Καλλισθένους 27).

Ποιοι είμαστε και τι θέλουμε

Η πορεία της εντεινόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας αποτελεί διακύβευμα αλλά και πεδίο προκλήσεων για όλους μας. Απαιτείται μια εργατική, λαϊκή και αριστερή αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–“ΠΡΟΘΥΜΩΝ”, σε ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΔΝΤ για να μπει φραγμός στην επέλαση της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και του νεοφασισμού. Υπάρχει ανάγκη αυτό το πολύμορφο και αντιφατικό ρεύμα αγανάκτησης και οργής να εκφραστεί μαχητικά και να αποτελέσει την αριστερή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση και την ακροδεξιά εν όψει της μάχης των πολλαπλών εκλογών. Αναγνωρίζοντας την κατάσταση του κινήματος, επιδιώκουμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην αντιστροφή της. Επιμένοντας πως η αριστερά δεν υποχωρεί σε δόγματα ΤΙΝΑ, χρειάζεται να συμβάλουμε σε μια πλατιά, μαχητική και με ανατρεπτικό περιεχόμενο συνύπαρξη και συμμαχία όλων των δυνάμεων του κινήματος και της αριστεράς, στη βάση ενός προγράμματος που θα προβάλλει την ανάγκη ρήξης, εξόδου και ανατροπής της ΕΕ, με θετική προοπτική για την επόμενη μέρα. Ένα τέτοιο πρόγραμμα φιλολαϊκών κατευθύνσεων και ανατροπών μπορεί να αποτελέσει τη βάση για απεύθυνση και συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων. Αν και με δυσκολίες, αυτή η συνεργασία θα λειτουργούσε προωθητικά για τον απεγκλωβισμό δυνάμεων από το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ/ακροδεξιάς, την καλύτερη αντιμετώπιση της ΧΑ, του νεοφασισμού αλλά και του μεγάλου αντιπάλου της απογοήτευσης και της αποχής, τόσο στον αγώνα όσο και στις .

Οι σημερινές συνθήκες, οι κίνδυνοι αλλά και οι νέες δυνατότητες, η κατάσταση στο κίνημα, έχουν ανάγκη από την κοινή δράση, αλλά και την πολιτική συνεργασία όλων των αριστερών και κινηματικών δυνάμεων, πρώτα από όλα στο μαζικό κίνημα αλλά και στις εκλογικές μάχες. Με ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα πάλης, με ισότιμη συλλογική έκφραση και με τις νεότερες γενιές μπροστά. Είναι καιρός να ξεφύγουμε από τη λογική της μάχης χαρακωμάτων και εξασφάλισης «ηγεμονίας» με οργανωτικούς όρους. Όσοι στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, υποστηρίζουμε ότι βασική προϋπόθεση για να βγούμε από αυτό το τραγικό και αδιέξοδο τέλμα είναι η ανατροπή όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων και νόμων καθώς και των πολιτικών που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται και στην Τ.Α. Για μας ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι ένα πεδίο ανάδειξης των λαϊκών και τοπικών προβλημάτων και διεκδικήσεων, η ευκαιρία για την ενεργο τοπικών συνελεύσεων, αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών, ανάπτυξης πλατιών κινημάτων από τα κάτω.

Αναζητούμε ένα ριζοσπαστικό σχέδιο που να επιδιώκει ρήξεις και ανατροπές στο υπάρχον θεσμικό και πολιτικό πλαίσιο. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να εξυπηρετηθεί με το να επιδιώκουμε διαρκώς την οργανική σχέση μεταξύ των τοπικών σχημάτων-παρατάξεων μαζί με τις οργανωμένες συλλογικότητες και τα κινήματα που λειτουργούν εκτός των κρατικών θεσμών του δήμου και της περιφέρειας, με το να συντονιζόμαστε με τις λαϊκές αλλά και να τις προκαλούμε. Έτσι ώστε να οικοδομήσουμε στο σήμερα τους αναγκαίους κινηματικούς όρους αντίστασης στις γειτονιές απέναντι στις πολιτικές επιλογές της Αστικής Τάξης.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι αλληλένδετοι πολιτικοί σχεδιασμοί, Καλλικράτης και μνημόνια και παλεύουμε να ανατραπεί.

Η επιλογή και ουσία του Καποδίστρια, του Καλλικράτη και τώρα του Κλεισθένη, είναι να δημιουργηθούν μεγάλοι Δήμοι και περιφέρειες ώστε άμεσα και ευέλικτα το κεφάλαιο να προχωρά σε συμφωνίες μεγάλων έργων αντίστοιχων στη σύγχρονη γιγάντωση των μονοπωλιακών ομίλων. Στα πλαίσια αυτά είναι γεγονός ότι η αυτοαποκαλούμενη τοπική αυτοδιοίκηση αποκτά, προϊόντος του χρόνου, μεγαλύτερες αρμοδιότητες χωρίς, προς ώρας, τους ανάλογους πόρους. Οι Δήμοι και οι περιφέρεις δεν έχουν καμία σχέση με λαϊκούς αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Οι δραστικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί έχουν τους έχουν μετατρέψει σε κατώτερους μηχανισμούς του κράτους, σε τοπικό κράτος όπως οι ίδιοι λένε.

Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τη στο μαζικό λαϊκό κίνημα, για :

Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου στις Περιφέρειες, στους Δήμους και φυσικά τις κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν. Έξοδος από ευρώ και Ευρωπαϊκή Ένωση, λαϊκή κυριαρχία στη νομισματική πολιτική και σε όλους τους τομείς, στην οικονομία, την πρόνοια, την άμυνα, τη δημόσια περιουσία.

Κοινωνικά δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και της ς με διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους, με κατάργηση, των μνημονιακών δεσμεύσεων δανειακών συμβάσεων και εφαρμοστικών νόμων. Ουσιαστικές σε μισθούς, συντάξεις και λαϊκό εισόδημα, με σταθερές εργασιακές σχέσεις και μείωση του χρόνου εργασίας, προοδευτική φορολογία.

γηση του Κλεισθένη, πάλη ενάντια στο τοπικό κράτος, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, για θεσμούς λαϊκής οργάνωσης – δημοκρατίας (λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα κ.ά.). Ανακλητότητα εκπροσώπων σε όλα τα επίπεδα α/ και β/ βαθμού ΟΤΑ.

Πάλη για την κατάργηση των βάσεων , την έξοδο από το ΝΑΤΟ , την απαγκίστρωση από τον άξονα Ελλάδα- Κύπρος -Ισραήλ – Αίγυπτος , ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο .

Πρωτοστατούμε στη δημιουργία μετώπου ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

Αγώνα ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο και τους νόμους του , στην ανταποδοτικότητα – ιδιωτικο των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και Περιφερειών. Όχι στην παραχώρηση των δημόσιων έργων σε ΣΔΙΤ για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεργολάβοι. Προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος από την καταστροφή χάριν του κέρδους.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση και παντού. Όχι στις απολύσεις προσωπικού, όχι στις διαθεσιμότητες και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις .Εναντιωνόμαστε στο εμπόριο ελπίδας των 5μηνων συμβάσεων και των συμβάσεων «κοινωφελούς εργασίας».

Αξιοποίηση εκείνων των χρηματοδοτικών πηγών που υπάρχουν στην Περιφέρεια προς όφελος των αναγκών των πολιτών με προτεραιότητα στους ανέργους.

Πάλη ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, άρνηση και ανυπακοή στις δεσμεύσεις και οδηγίες της, σε σύνδεση με τη συνολική πάλη για ρήξη και αποδέσμευση από Ευρώ και ΕΕ.

Οι συμμετέχοντες έχουμε το δικό μας μερίδιο ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση της κομμουνιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς αλλά και του κινήματος. Παρά τις προγραμματικές μας διαφορές, ενώνουμε ισότιμα τις δυνάμεις μας σε έναν ανοιχτό συντονισμό δράσης και διαλόγου με στόχο να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση και την αναγέννηση του μαζικού κινήματος στη περιοχή μας. Επιδιώκουμε μετωπικά δημοτικά και περιφερειακά σχήματα και λαϊκά μαχητικά ψηφοδέλτια, για την ανάπτυξη αγώνων στις πόλεις, για την επίδραση στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια στη βάσει των παραπάνω στόχων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση