Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Πρωτοκόλλα υγείας, διακρατικές συμφωνίες και ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού
Πρωτοκόλλα υγείας, διακρατικές συμφωνίες και ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού

Πρωτοκόλλα υγείας, διακρατικές συμφωνίες και ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού

Ζητούν οι του τουρισμού στη

με τον υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη με τη συμμετοχή του εντεταλμένου συμβούλου της Περιφέρειας Γ. Μπουτίνα

Για το επιχειρησιακό σχέδιο επανεκκίνησης της τουριστικής δραστηριότητας ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένοι σύμβουλοι για τον τουρισμό, στην 5η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας, που στην παρέμβασή του έθεσε ως προτεραιότητα τη διασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, έναντι του covid-19 για και εργαζόμενους, την άμεση κοινοποίηση των απαραίτητων πρωτοκόλλων υγείας σε όλες τις και την οριστικοποίηση των διακρατικών συμφωνιών του Υπουργείου με τις χώρες-στόχους της φετινής τουριστικής περιόδου, μεταξύ των οποίων είναι η Κύπρος, το Ισραήλ και χώρες των Βαλκανίων.

Ο κ. Μπουτίνας ζήτησε επίσης νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα AIRBNB καθώς και λειτουργίας τους μέχρι τη λήξη της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό, η ζητά:

-μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο των τουριστικών επαγγελμάτων ,

- και διαγραφή του ΕΝΦΙΑ των καταλυμάτων για το 2020 ,

-αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών τελών και ρυθμίσεων μέχρι 30/08/2020 και ένταξη σε 36 δόσεις όλων των τελών για το 2020,

-άμεση ρευστότητα μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων των τουριστικών επιχειρήσεων για την δυνατότητα επανεκκίνησης αυτών , μέσω εγγύησης Δημοσίου και με ταχείες διαδικασίες και χωρίς κριτήρια κερδοφορίας των επιχειρήσεων,

- των θέσεων εργασίας στις και παράλληλα πρόβλεψη ταμείου ανεργίας για τους εργαζόμενους που δεν θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις των.

Ο κ. Μπουτίνας εκτιμά ότι ο τριπλασιασμός των κονδυλίων για τον κοινωνικό τουρισμό, με τη μορφή προπληρωμένων καρτών και με έμφαση σε διανυκτερεύσεις θα βοηθήσει αποφασιστικά στην τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, ενώ σε ότι αφορά το πρόγραμμα προβολής, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμπορεύεται με το εθνικό πρόγραμμα και αναμένει τις του Υπουργείου για τη συνεργασία των Περιφερειών στην εθνική καμπάνια μάρκετινγκ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καλλιεργούσε βρώμη στην #Κάρλα #Κάρλα - https://t.co/oxxQypGJHe -

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

"Αλιεύοντας" την είδηση