Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού

«Σε λίγο θα περάσουμε από το παρόν στο μέλλον»

Στο κατώφλι του η πατρίδα μας βρίσκεται ξανά σε συνθήκες σκληρής δοκιμασίας, με τις συνέπειες της πολυσύνθετης κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία να μαίνονται με αμείωτη ένταση. Σ’ αυτή την αρνητική συγκυρία, προστέθηκε το διεθνών διαστάσεων ζήτημα, το οποίο δοκιμάζει τις ανθρωπιστικές αντοχές της Ευρώπης και κυρίως της Ελλάδας ως κύριας πύλης εισόδου εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Τα παραπάνω και η συσσωρευμένη κόπωση της ελληνικής κοινωνίας που συνεχίζει τις θυσίες αναμένοντας την έξοδο στο ξέφωτο και την επιστροφή στην κανονικότητα, φέρνουν χιλιάδες συμπολίτες μας αντιμέτωπους καθημερινά με οικονομικά, κοινωνικά και προσωπικά προβλήματα.

Η ιστορία εκδικείται όσους αρνούνται να διδαχθούν από αυτή. Τώρα λοιπόν, στην απαρχή του νέου έτους, οφείλουμε όλοι να μάθουμε από τα λάθη μας, να εγκαταλείψουμε τις καταστροφικές παθογένειες του παρελθόντος και τις ιδεοληπτικές εχθρότητες και με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, ευθύνη, ειλικρίνεια, συνεργασία, σεβασμό και προπαντός εθνική ομοθυμία, να κάνουμε ένα άλμα ανάπτυξης που θα είναι μεγαλύτερο από τη φθορά που δημιούργησε η κρίση.

Να γίνουμε κοινωνοί ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου με ριζική αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο επιχειρείται να ιαθεί αυτή η τεράστια ζημιά στη χώρα και στην κοινωνία, με πραγματικά κίνητρα ανάπτυξης, μακριά και πέρα από τον φαύλο κύκλο της βαριάς φορολόγησης και των διαρκών περικοπών.

Το ξεκίνημα του νέου έτους συνοδεύεται με προσδοκίες υπέρβασης των δύσκολων αυτών συνθηκών. Η βρίσκεται οδηγός σ’ αυτό τον αγώνα, απλώνοντας χέρι βοηθείας σε όλους εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη, στηρίζοντας την πραγματική , την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, τη δημόσια υγεία, την παιδεία, τις υποδομές, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών τη στιγμή που τα πάντα γύρω μας δεν είναι πια όπως τα γνωρίζαμε.

Με αισιοδοξία αντικρίζουμε το μέλλον, ειλικρινά πιστεύουμε στο καλύτερο, στην επιτυχία και στην ευτυχία. Η πρωτοχρονιάτικη νύχτα είναι ο χρόνος στον οποίο με έναν ιδιαίτερο τρόπο συνειδητοποιούμε πόσο κοντά ερχόμαστε ο ένας στον άλλο για την κατανόηση και την , για την αγάπη και την φροντίδα.

Ειδικά η υποστήριξη των οικείων και η συμπαράσταση των φίλων αυξάνουν την αυτοπεποίθησή μας, την επιθυμία μας να προσφέρουμε σε αυτούς περισσότερα απ’ όσα πήραμε.

Στην συνεχίζουμε αταλάντευτα και το σ’ αυτή την με επίκεντρο τον άνθρωπο και σημείο αναφοράς την ένωση όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας.

Για να μας φέρει κάτι καινούριο η νέα χρονιά, πρέπει και ο καθένας από εμάς να κάνει την προσωπική του υπέρβαση. Γιατί παρόλο που κανείς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω το χρόνο και να κάνει μία νέα αρχή, ο καθένας μας μπορεί να ξεκινήσει από τώρα και να δημιουργήσει ένα νέο, καλύτερο μέλλον.
Εύχομαι από την καρδιά μου καλή χρονιά σ’ όλους τους Θεσσαλούς με βαθιά την πίστη ότι το 2016 μπορεί να γίνει το έτος αναγέννησης της ελπίδας που καίει μέσα μας ως άσβεστη φλόγα.

Σας εύχομαι υγεία και ευτυχία. Είθε σε κάθε σπίτι να υπάρχει πολλή χαρά. Σε κάθε να βασιλεύει η ομόνοια και η ευημερία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση