Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Προοπτικές ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού στη θεσσαλική γη: «ιππικός τουρισμός»
Προοπτικές ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού στη θεσσαλική γη: «ιππικός τουρισμός»

Προοπτικές ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού στη θεσσαλική γη: «ιππικός τουρισμός»

Η Θεσσαλίας στο πλαίσιο της προώθησης και προβολής του εναλλακτικού τουρισμού δίνει ιδιαίτερη σημασία και στην του ιππικού τουρισμού, ενός ανερχομένου τουριστικού προϊόντος. Η αιρετή συνηγορεί ουσιαστικά σε δράσεις που έχουν να κάνουν με τις μορφές του τουρισμού, οι οποίες θα δώσουν προστιθέμενη αξία στη .

Τη θεσσαλική γη από τις 24 έως τις 28/11/2016 επισκέφτηκε ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς της Ευρώπης στον τομέα του ιππικού τουρισμού, ο Giulio Costi, με τεράστια εμπειρία στην οργάνωση των τουριστικών πακέτων και με την συμβολή της Γερμανικής ακαδημίας ιππικού τουρισμού, όπου δηλώνει λάτρης της Ελλάδος και δη της Θεσσαλίας. Mαζί του η Silvia Foco, μια φωτογράφος παγκόσμιας εμβέλειας και συνεργάτης του περιοδικού “cavallo magazine”, συνόδευσε για ένα αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό για το .

Η αποστολή επισκέφθηκε τον Όλυμπο, το μυθικό βουνό, που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο ομορφιάς και να διαπιστώσουν μόνοι τους ότι οι «ΜΥΘΟΙ ΖΟΥΝ ΕΔΩ». Μια όμορφη έγινε στο Λιβάδι Όλυμπου και στη συνέχεια γνωριμία με τους κεραυνούς του Δία. Νέκταρ και αμβροσία για τους Θεούς, αλλά νέκταρ και αμβροσία για τους προσκεκλημένους.

Στη συνέχεια η αποστολή κατευθύνθηκε στο Περτούλι και τα μαγευτικά περτουλιώτικα λιβάδια, για μια όμορφη βόλτα με τα θεσσαλικά άλογα. Και βέβαια ο αμέσως επόμενος προορισμός τα Μετέωρα, εκεί όπου μεταξύ ουρανού και γης υπάρχουν τα Μοναστήρια, όπου οι προσκεκλημένοι έμειναν άναυδοι από το μεγαλείο τους. Επόμενος σταθμός η Πλαστήρα, άλλο ένα μνημείο της φύσης με απαράμιλλο κάλλος.

Ο Giulio Costi δήλωσε ότι “όλο αυτό το μεγαλείο της θεσσαλικής Γης θα πρέπει να γίνει τουριστικό πακέτο, γιατί όλες αυτές οι δράσεις είναι στη καθημερινότητα του εναλλακτικού τουρισμού για τους Ευρωπαίους. Εμείς είπε, ήδη θα ετοιμάσουμε μια σειρά τουριστικών πακέτων για να γνωρίσει ο κόσμος την μεγαλοπρέπεια της θεσσαλικής γής και ζωής. Η περιφέρειά σας είναι απίστευτα όμορφη.

Η πρότασή μου μόλις επιστρέψω στην θα είναι προς τη της Τοσκάνης να υπάρξει μια επικείμενη συνεργασία μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη κ. Παιδή, σε θέματα τουρισμού-πολιτισμού, σε ένα πλαίσιο ειδικών δράσεων στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού. Η Τοσκάνη έχει την εμπειρία αλλά εσείς έχετε τον εκπληκτικό ελληνικό μύθο”.
ippikos-tourismos-5

ippikos-tourismos-4ippikos-tourismos-2

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποτροφίες σε φοιτητές της Σκιάθου - https://t.co/G1B4ni1hof -

  • Τη ζωή του στην άσφαλτο άφησε 45χρονος ποδηλάτης - https://t.co/AgwbeIssD3 -

  • Καταστράφηκε ολοσχερώς εν κινήσει φορτηγάκι στη ΒΙΠΕ Βόλου - https://t.co/10jjA4fR9E -

"Αλιεύοντας" την είδηση