Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Προκήρυξη για το βραβείο «Ελένη Βλάχου» 2015
Προκήρυξη για το βραβείο «Ελένη Βλάχου» 2015

Προκήρυξη για το βραβείο «Ελένη Βλάχου» 2015

Για έβδομη φορά προκηρύσσεται εφέτος από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας το ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό «Ελένη Βλάχου». Αρχής γενομένης από το 2003, το «Ελένη Βλάχου» απονέμεται ανά διετία σε δημοσιογράφο με διακεκριμένη παρουσία στα ελληνικά μέσα, για να τιμήσει τις εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της ειδησεογραφικής κάλυψης διεθνών και κυρίως ευρωπαϊκών θεμάτων.

Στον διαγωνισμό μπορούν να υποβληθούν έργα δημοσιογράφων, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά έντυπα μέσα, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή το διαδίκτυο σε ημερομηνία μεταγενέστερη της λήξης υποβολής άρθρων για τον προηγούμενο διαγωνισμό (18/05/2013). Τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι τόσο πανελλαδικής, όσο και τοπικής εμβέλειας. Ιδιαιτέρως ενθαρρύνεται η συμμετοχή νέων δημοσιογράφων στον διαγωνισμό.

Τα σχετικά δημοσιεύματα (μέγιστη υποβολή τριών δημοσιευμάτων ανά διαγωνιζόμενο), καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό, πρέπει να υποβληθούν στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έως την 14η Ιουνίου 2015 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση pr-100@athe.diplo.de με την ένδειξη θέματος « Ελένη Βλάχου».

O/Η νικητής/νικήτρια του διαγωνισμού επιλέγεται από ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία εφέτος αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:

•Peter Schoof, Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα

•Ελευθέριος Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

•Κώστας , Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

•Νίκος Συνοδινός, Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ()

• Μαρία Πετράκη, Πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Αθήνα (ΕΑΞΤ)

• Γεώργιος Πλειός, καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών

• Δημήτριος Μιχαήλ Λούνδρας, Πρέσβης εκπρόσωπος της οικογενείας της Ελένης Βλάχου

•Μιχάλης Ψύλος, Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το βραβείο περιλαμβάνει ένα ταξίδι στη Γερμανία στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος επισκεπτών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, χρηματικό έπαθλο ύψους 2.000€ – χορηγία των επιχειρήσεων Bayer Ελλάς και BASF Ελλάς -, καθώς και δωρεάν διετή πρόσβαση στις υπηρεσίες του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έως σήμερα με το βραβείο Ελένη Βλάχου έχουν τιμηθεί οι : Ιωάννης Ε. Διακογιάννης (2003), Κώστας Ιορδανίδης (2005), Κώστας Αργυρός (2007), Μαρία Νικολάου (2009), Άγγελος Αθανασόπουλος (2011) και Μαρία Λούκα (2013)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Τύπου της Πρεσβείας στο τηλ. 210-7285225, στην ηλεκτρονική διεύθυνση pr-100@athe.diplo.de και στην ιστοσελίδα: http://www.griechenland.diplo.de

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δύο φωτιές σε αγροτική έκταση στις  Σερβανάτες Αγίου Λαυρεντίου - https://t.co/HogoKJRaRb -

  • Ανάσταση φέτος στις 9.00 το βράδυ - https://t.co/Atj2AFQcV3 -

  • Κορωνοϊός: 3.789 νέα κρούσματα, 87 θάνατοι - https://t.co/02SfmeVpNO -

"Αλιεύοντας" την είδηση