Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » «Πράσινο φως» από το ΣτΕ για κατασκευή αιολικών πάρκων σε Καρδίτσα
«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για κατασκευή αιολικών πάρκων σε Καρδίτσα

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για κατασκευή αιολικών πάρκων σε Καρδίτσα

Το Συμβούλιο της Επικρτείς με δύο αποφάσεις του έκρινε νόμιμες τις νομαρχιακές αποφάσεις που ενέκριναν την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών πάρκων στην Καρδίτσα και την Τροιζηνία.

Συγκεκριμένα, το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 3163/2015 έκρινε ότι δεν έχει νομικά προβλήματα η του γενικού γραμματέα περιφέρειας ς με την οποία εγκρίθηκαν οι για την κατασκευή και την λειτουργία αιολικού πάρκου ισχύος 30W της εταιρείας « Ανανεώσιμες Α.Ε.» στις θέσεις Αέρας και Αφεντικό των δήμων Μουζακίου και ς του νομού Καρδίτσας.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει, μεταξύ των άλλων, ο Βατσουνιάς, ο οποίος υποστηρίζει ότι τμήμα της έκτασης που έχει προγραμματιστή να κατασκευαστή το αιολικό πάρκο είναι ιδιοκτησία του.

Το εν λόγω Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την απόφασή του, που απέρριψε την προσφυγή του συνεταιρισμού, κ.λπ., αναφέρει ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της επίμαχης έκτασης που υποστηρίζει ο συνεταιρισμός ότι είναι δική του «δεν θεωρείται λυμένο έναντι του Δημοσίου».

Ακόμη, το αναφέρει ότι για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ς, δεν απαιτείται η προηγούμενη εκπόνηση χωροταξικού σχεδιασμού εθνικού ή τομεακού χαρακτήρα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση