Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / «Πράσινο φως» από το ΣτΕ για κατασκευή αιολικών πάρκων σε Καρδίτσα
«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για κατασκευή αιολικών πάρκων σε Καρδίτσα

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για κατασκευή αιολικών πάρκων σε Καρδίτσα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με δύο αποφάσεις του έκρινε νόμιμες τις νομαρχιακές αποφάσεις που ενέκριναν την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών πάρκων στην Καρδίτσα και την Τροιζηνία.

Συγκεκριμένα, το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 3163/2015 έκρινε ότι δεν έχει νομικά προβλήματα η απόφαση του γενικού γραμματέα περιφέρειας Θεσσαλίας με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και την λειτουργία αιολικού πάρκου ισχύος 30W της εταιρείας «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.» στις θέσεις Αέρας και Αφεντικό των δήμων Μουζακίου και Αργιθέας του νομού Καρδίτσας.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει, μεταξύ των άλλων, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βατσουνιάς, ο οποίος υποστηρίζει ότι τμήμα της έκτασης που έχει προγραμματιστή να κατασκευαστή το αιολικό πάρκο είναι ιδιοκτησία του.

Το εν λόγω Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την απόφασή του, που απέρριψε την προσφυγή του συνεταιρισμού, κ.λπ., αναφέρει ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της επίμαχης έκτασης που υποστηρίζει ο συνεταιρισμός ότι είναι δική του «δεν θεωρείται λυμένο έναντι του Δημοσίου».

Ακόμη, το ΣτΕ αναφέρει ότι για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δεν απαιτείται η προηγούμενη εκπόνηση χωροταξικού σχεδιασμού εθνικού ή τομεακού χαρακτήρα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ναό στη Βρύναινα Αλμυρού - https://t.co/ceXzjOEYjp -

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

"Αλιεύοντας" την είδηση