Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Πόλος έλξης το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 26η Agrotica
Πόλος έλξης το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 26η Agrotica

Πόλος έλξης το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 26η Agrotica

Διοργανώθηκε ημέρα γευσιγνωσίας με θεσσαλικά προϊόντα
μαγειρεμένα με παραδοσιακές θεσσαλικές συνταγές

Δυναμικό παρών έδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη φετινή 26η AGROTICA 2016, με το περίπτερό της να αποτελεί πόλο έλξης και χώρο συνάντησης παραγωγών και επιχειρηματιών απ’ όλη τη χώρα. Το περίπτερο ήταν πλούσιο σε τοπικά θεσσαλικά προϊόντα αχλάδια, μήλα, ακτινίδια , , όσπρια, βότανα, φυτικά αρωματικά, βιολογικά αλλά και μεταποιημένα (μαρμελάδες, κομπόστες, τουρσιά, χυμοί, χαλβάς, ), και εξαίρετης ποιότητας θεσσαλικά κρασιά.

Παράλληλα έγινε παρουσίαση προϊόντων ζωικής προέλευσης, γαλακτοκομικών, τυροκομικών και αλλαντικών καθώς επίσης και προϊόντων μελισσοκομίας.

Πλήθος κόσμου, που επισκέφτηκε το περίπτερο, ενημερώθηκε από τους ίδιους τους παραγωγούς τόσο για τον τρόπο καλλιέργειας όσο και για τη διάθεση των προϊόντων τους στην ευρύτερη .

Επιπρόσθετα διοργανώθηκε ημέρα γευσιγνωσίας, στην οποία προσφέρθηκαν θεσσαλικά προϊόντα όπως γαλακτοκομικά, όσπρια, αλλαντικά, μαγειρεμένα με θεσσαλικές συνταγές συνδυασμένα άριστα μεταξύ τους, συνοδευόμενα με ποιοτικά θεσσαλικά κρασιά.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζική και το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν πληροφορίες για με τους φορείς των προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν αντιπροσωπευτικά προϊόντα από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Παπαδούλης Γεώργιος, ο πρόεδρος του βιομηχανικού & Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Ελληνορωσικών σχέσεων Θεόφιλος –Λάκης Ιωαννίδης, ο δήμαρχος Μουζακίου Γεώργιος Κώτσος, η αντιδήμαρχος Μουζακίου Παρασκευή Φασιανού, ο τέως Κ. Κιλτίδης, ο πρώην Κ. Τζανακούλης.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ντίνος Μπάρδας και Κώστας Δεσπόπουλος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας . Γαβριήλ , Π. Καλφούντζος και Δ. Σταυρίδης.

AGROTICA 1AGROTICA (2)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση