Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Πόλος έλξης το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 26η Agrotica
Πόλος έλξης το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 26η Agrotica

Πόλος έλξης το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 26η Agrotica

Διοργανώθηκε ημέρα γευσιγνωσίας με θεσσαλικά προϊόντα
μαγειρεμένα με παραδοσιακές θεσσαλικές συνταγές

Δυναμικό παρών έδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη φετινή 26η AGROTICA , με το περίπτερό της να αποτελεί πόλο έλξης και χώρο συνάντησης παραγωγών και επιχειρηματιών απ' όλη τη χώρα. Το περίπτερο ήταν πλούσιο σε τοπικά θεσσαλικά προϊόντα αχλάδια, μήλα, ακτινίδια , ελιές, , , φυτικά αρωματικά, βιολογικά αλλά και μεταποιημένα (μαρμελάδες, κομπόστες, τουρσιά, χυμοί, χαλβάς, ), λάδι και εξαίρετης ποιότητας θεσσαλικά κρασιά.

Παράλληλα έγινε παρουσίαση προϊόντων ζωικής προέλευσης, γαλακτοκομικών, τυροκομικών και αλλαντικών καθώς επίσης και προϊόντων μελισσοκομίας.

Πλήθος κόσμου, που επισκέφτηκε το περίπτερο, ενημερώθηκε από τους ίδιους τους παραγωγούς τόσο για τον τρόπο καλλιέργειας όσο και για τη διάθεση των προϊόντων τους στην ευρύτερη αγορά.

Επιπρόσθετα διοργανώθηκε ημέρα γευσιγνωσίας, στην οποία προσφέρθηκαν θεσσαλικά προϊόντα όπως γαλακτοκομικά, , αλλαντικά, μαγειρεμένα με θεσσαλικές συνταγές συνδυασμένα άριστα μεταξύ τους, συνοδευόμενα με ποιοτικά θεσσαλικά κρασιά.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζική και το περίπτερο της συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν πληροφορίες για συν με τους φορείς των προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν αντιπροσωπευτικά προϊόντα από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Παπαδούλης Γεώργιος, ο πρόεδρος του βιομηχανικού & Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Ελληνορωσικών σχέσεων –Λάκης Ιωαννίδης, ο δήμαρχος Μουζακίου Γεώργιος Κώτσος, η αντιδήμαρχος Μουζακίου Παρασκευή Φασιανού, ο τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης, ο πρώην Κ. Τζανακούλης.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν οι Ντίνος Μπάρδας και Κώστας Δεσπόπουλος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας Ν. Γαβριήλ , Π. Καλφούντζος και Δ. Σταυρίδης.

AGROTICA 1AGROTICA (2)

"Αλιεύοντας" την είδηση