Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Περιορισμό χρήσης για τζάκια και ξυλόσομπες συστήνει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στα πολεοδομικά συγκροτήματα της Θεσσαλίας
Περιορισμό  χρήσης για τζάκια και ξυλόσομπες συστήνει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στα πολεοδομικά συγκροτήματα της Θεσσαλίας

Περιορισμό χρήσης για τζάκια και ξυλόσομπες συστήνει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στα πολεοδομικά συγκροτήματα της Θεσσαλίας

Περιορισμό χρήσης για τζάκια και ξυλόσομπες συστήνει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στα πολεοδομικά συγκροτήματα της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόβλεψη αναμένεται για τις επόμενες ημέρες, της θερμοκρασίας, αυξημένη υγρασία και εξασθένιση των ανέμων. Οι συνθήκες αυτές σε συνδυασμό με τις αυξημένες καύσεις για την των κτιρίων και κυρίως η χρήση του ξύλου ως καυσίμου στα τζάκια και στις σόμπες των κατοικιών, ευνοούν την ενδεχόμενη αύξηση των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην . Για τους ανωτέρω λόγους η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας για την του πληθυσμού στα τέσσερα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα της Θεσσαλίας συστήνει τα εξής:

Α) Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου:
Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε –δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Β) Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό:

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει τον χρόνο παραμονής σε αυτούς ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

) Συνιστάται προς τους πολίτες ο περιορισμός της χρήσης τζακιών και σομπών για τη των κτιρίων, ιδιαίτερα τις ημέρες που επικρατούν συνθήκες άπνοιας και αυξημένης υγρασίας, οι οποίες ευνοούν τη συσσώρευση των ρύπων. Επισημαίνεται επίσης, ότι στα τζάκια, σόμπες και οποιεσδήποτε άλλες εγκαταστάσεις θέρμανσης, απαγορεύεται η καύση συνθετικής ξυλείας (νοβοπάν κ.λπ.), καθώς και υπολειμμάτων επεξεργασμένης ξυλείας που περιέχουν βερνίκια, κόλλες και λοιπές επικίνδυνες ουσίες για τη δημόσια και το , καθώς και η χρήση ως καυσίμων, πλαστικών υλικών, ελαστικών, χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων και απορριμμάτων, η καύση των οποίων εκλύει και άλλες ουσίες επικίνδυνες για τη δημόσια και το . Τα καύσης θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα και κατάλληλα για τέτοια χρήση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση