Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις των 664 επενδυτικών σχεδίων για τα προγράμματα Επενδύω και Επανεπενδύω στη Θεσσαλία
Ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις των 664 επενδυτικών σχεδίων για τα προγράμματα Επενδύω και Επανεπενδύω στη Θεσσαλία

Ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις των 664 επενδυτικών σχεδίων για τα προγράμματα Επενδύω και Επανεπενδύω στη Θεσσαλία

Κ. : «Φιλοδοξούμε να εντάξουμε όλες τις προτάσεις που πήραν τη βάση στην αξιολόγηση»

Ολοκληρώθηκαν από τις υπηρεσίες της ς ς οι αξιολογήσεις των συνολικά 664 επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Επενδύω» για νεοσύστατες επιχειρήσεις και «Επανεπενδύω» για ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις.

«Πρόκειται για δύο που δίνουν οξυγόνο στις ιδέες, τα οράματα και τις προσδοκίες των νέων επιχειρηματιών, με ποσοστό επιδότησης από 50% έως και 70% αν με τις προσλήψεις προσωπικού» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης ς Κώστας .

«Η Θεσσαλίας προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό κλίμα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα για τη διάσωση της οικονομίας χωρίς να υποτροπιάσει η πανδημία» δηλώνει ο περιφερειάρχης. «Μέσα στην περίοδο της κρίσης του κορωναϊού, ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις των επενδυτικών σχεδίων και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων, προχωρούν κανονικά τα προγράμματα.

Τα δύο Προγράμματα είναι συνολικού προϋπολογισμού άνω των 142 εκατομμυρίων ευρώ με δημόσια δαπάνη που ξεπερνά τα 90 εκατομμύρια ευρώ. Ευελπιστούμε, αισιοδοξούμε και φιλοδοξούμε να εντάξουμε όλες τις προτάσεις που είναι καλά τεκμηριωμένες και έχουν πάρει τη βάση της αξιολόγησης» τόνισε ο περιφερειάρχης. «Ευχαριστώ τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τη Διαχειριστική Αρχή και τη Διεύθυνση Προγραμματισμού που ολοκλήρωσαν σε σύντομο διάστημα όλες τις διαδικασίες . Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται ανάλογο Πρόγραμμα στην Ελλάδα από Περιφέρεια» επεσήμανε ο κ. Αγοραστός.

Στο ΕΠΕΝΔΥΩ, κατατέθηκαν συνολικά 427 αιτήσεις. Ο αιτούμενος προϋπολογισμός ανήλθε σε 92.536.378 ευρώ και η δημόσια δαπάνη σε 62.153.920 ευρώ.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 50.000 € έως 400.000 € με επιδότηση 60% και σε περίπτωση πρόσληψης προσωπικού 70%.

Οι βασικές κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών είναι: κόστος για σε στοιχεία ενεργητικού, μηχανολογικός εξοπλισμός, σε κτιριακές εγκαταστάσεις, αγορά τεχνολογίας και πατεντών, συμβουλευτικές υπηρεσίες, δαπάνες συμμετοχής σε εμπορικές εκθέσεις, ενισχύσεις καινοτομίας και δαπάνες προσωπικού (μισθολογικό κόστος νέου προσωπικού).

Στο ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΩ κατατέθηκαν συνολικά 237 αιτήσεις. Ο αιτούμενος προϋπολογισμός ανήλθε σε 49.710.559,70 ευρώ και η δημόσια δαπάνη σε 28.076.939,41 ευρώ. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 80.000 € έως 400.000 €. Οι βασικές κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών είναι: κόστος για επενδύσεις σε στοιχεία ενεργητικού, συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενισχύσεις για συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις, ενισχύσεις καινοτομίας και δαπάνες προσωπικού (μισθολογικό κόστος νέου προσωπικού).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση