Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Οι Θεσσαλοί τίμησαν τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη
Οι Θεσσαλοί τίμησαν τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Οι Θεσσαλοί τίμησαν τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

  

Θεατρική παράσταση «Η Φόνισσα» στο Άλσος Βεϊκου

Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Υπαίθριο θέατρο του Άλσους Γαλατσίου η πρώτη εκδήλωση στο πλαίσιο του κύκλου αφιερωμάτων στον «Άγιο των Γραμμάτων» τον μεγάλο λογοτέχνη Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη,  με φορέα διοργάνωσης την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη»,  σε συνέργεια με τον Σύλλογο Θεσσαλών Γαλατσίου «Η Αργώ» και την στήριξη της Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού Αττικής.

Παρουσιάστηκε η νουβέλα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Η Φόνισσα» σε σκηνοθεσία Γιάννη ικολαΐδη από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «ΑΙΧΜΗ»,  με την καταπληκτική ερμηνεία του ιδίου,  ενσαρκώνοντας τον αείμνηστο λογοτέχνη και την μοναδική ερμηνεία της Ελένης Φιλοσόφου στον ρόλο της χήρας «Φραγκογιαννού». Άριστες οι ερμηνείες και των υπολοίπων μελών του Θεατρικού σχήματος Γιάννη Τσιώμου, Χριστίνας Σιώμου, Βούλας Κώστα.

Με την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος των Θεσσαλών Γαλατσίου Γιάννης Κουσαίτης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους Θεσσαλούς για την αθρόα προσέλευσης τους στο Άλσος Βεικού καθώς και στον Δήμαρχο Γαλατσίου για την απόφαση του να παραχωρήσει το υπαίθριο Θέατρο για την υλοποίηση της εκδήλωσης.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου της «Πανθεσσαλικής Στέγης» δρ. Στεφάνου Γ. Κούτρα,  ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: « Με τη σημερινή μας εκδήλωση εγκαινιάζουμε την επανεκκίνηση των δράσεων μας έχοντας ως σημαία την αγάπη μας για την ιδιαίτερη πατρίδα μας αλλά και την πεποίθηση ότι καμία πανδημία δεν μπορεί να ακυρώσει την πολιτιστική δράση, μια δράση άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη. Τιμούμε τον Μεγάλο Σκιαθίτη λογοτέχνη Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με σειρά δράσεων που θα ολοκληρωθούν με την προκήρυξη διαγωνισμού συγγραφής διηγήματος από Γυμνασίου για τη ζωή και το έργο του Παπαδιαμάντη με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» και συμπλήρωσε «Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία που διανύει η πατρίδα μας ας θυμόμαστε τα λόγια του νομπελίστα λογοτέχνη Οδυσσέα Ελύτη: «Όπου και να σας βρίσκει το κακό. Αδελφοί όπου και να θολώνει ο νους σας μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό, μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη»

Ο πρόεδρος της «Πανθεσσαλικής Στέγης» ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του, τον δήμαρχο Γαλατσίου, καθώς και τον περιφερειάρχη Αττικής,  ο οποίος πάντα στέκεται αρωγός στις πρωτοβουλίες της ομοσπονδίας. Κλείνοντας τόνισε ότι στο πρόσωπο της Μαίρης Βιδάλη αναβαθμίζεται συνολικά η πολιτιστική δράση. Η αρωγή σας για τη σημερινή μας εκδήλωση είναι καθοριστική και για τον λόγο αυτό σας καλώ να απευθύνετε χαιρετισμό.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αττικής Μαίρη Βιδάλη ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της «Πανθεσσαλικής Στέγης» για την τιμητική πρόσκληση να σκιαγραφήσει την μορφή του μεγάλου λογοτέχνη. Με λόγο μεστό και περιεκτικό η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού αναφέρθηκε στην ανεκτίμητη προσφορά του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Κλείνοντας τόνισε «ότι πρωτοβουλίες σας σαν τη σημερινή που αναβαθμίζουν την πολιτιστική ζωή της πατρίδας μας θα τυγχάνουν της στήριξης από την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη Γεώργιο Πατούλη».

Με το κλείσιμο του χαιρετισμού της Μαίρης Βιδάλη ο πρόεδρος της «Πανθεσσαλικής Στέγης» ως αντιφώνηση τόνισε: « Παρακαλώ εκ μέρους των Θεσσαλικών Σωματείων να σας προσφέρουμε τον συλλεκτικό τόμο «Μαγνησία 1821-200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» ως ένδειξη τιμής για τη συνεργασία μας.

Μια βραδιά θεάτρου με εξαιρετικές ερμηνείες, που μας γύρισε πίσω στον χρόνο με την πέννα του Παπαδιαμάντη να μας παραδίδει τα ήθη, τα έθιμα και την δύσκολη καθημερινότητα των γυναικών μιας άλλης εποχής. Μιας εποχής που η θέση της ς καμία σχέση δεν είχε με την σημερινή.

Την εκδήλωση συντόνισε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της «ΠΑΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ»  Αντωνοπούλου – Πανάγου Ηλέκτρα, η οποία καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο που προσήλθε αλλά και τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Παρέστησαν και τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο Αντώνης Κοντός μέλος του Δ.Σ. της «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ» Συνομοσπονδίας Ελλάδος και πρόεδρος του Συλλόγου Κεντρικών Τζουμέρκων η  Κορίνα Λιούτα πρόεδρος της Ακαδημίας Εθελοντισμού HELP HELLAS και Σικιαρίδειου Ιδρύματος, η Κατερίνα Κουτσώνα γ.γ. του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ηρακλείου Αττικής, ο Δημήτριος Κατσούλας πρόεδρος των συλλόγου των Πελοποννησίων Γαλατσίου και γραμματέα της ς Ομοσπονδίας Πελοποννησίων, η   Ρίτσα Κούτρα αντιπρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε και η  Κακούρα ειδική της ΠΟ.Κ.Ε.Π.Ε

Από τους Θεσσαλικούς Συλλόγους της Αττικής παρέστησαν οι εξής πρόεδροι και εκπρόσωποι: Γιάννης Κουσαΐτης, πρόεδρος Συλλόγου Θεσσαλών Γαλατσίου «Η Αργώ», Αναστασία Κλάρα πρόεδρος Συλλόγου Θεσσαλών Ν. Ιωνίας, Λία Βουγιούκα γ. Συλλόγου Θεσσαλών Ν. Ιωνίας, Kώστας Τσιώρας πρόεδρος Θεσσαλών Χαϊδαρίου « Η Θεσσαλική Γη», Δήμος Μπαρούτας πρόεδρος Θεσσαλών Ανατολικής Αττικής « Ο Δευκαλίων», Γαληνός Παρζακώνης πρόεδρος Θεσσαλών Θριασίου Πεδίου, Κώστας Αθανασούλας γ.γραμματέας θεσσαλών Θριασίου Πεδίου, Λάζαρος Καραούλης πρόεδρος Καρδιτσιωτών Αττικής « Ο Άγιος Θωμάς», Θανάσης Κωφός πρόεδρος Συλλόγου Αργιθεατών, « Η Εστία», Αναστασία Μπαλαμπάνη πρόεδρος Συλλόγου Απανταχού Λουτριωτών «Κωνσταντίνος Ισχόμαχος», Γιάννης Μαστροπέτρου αντιπρόεδρος Συλλόγου Αγχιαλιτών Αθήνας, Έφη Χαντζούλη πρόεδρος Συλλόγου Απανταχού Σμοκοβίτων Απόστολος Γαϊτάνης γ.γραμματέας Κοκκινοπλιτών Αττικής, Χαρά Σκάρπου υπ. Δημοσίων Σχέσεων Αγιωτών Αθήνας, Χρήστος Ρωμανάς πρόεδρος Συλλόγου Βαθυλακιωτών Αθήνας « Η Αγία Μαρίνα», Βασίλης Δημόπουλος αντιπρόεδρος Συλλόγου Κρανιωτών Καρδίτσας, Μενέλαος Παπαδημητρίου εκπρόσωπος του Συλλόγου Ανθηριωτών «Η Αγία Παρασκευή», Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου αντιπρόεδρος Συλλόγου Μαυρομματιανών Αθήνας.

Η «Πανθεσσαλική Στέγη» τέλος ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς της εκδήλωσης, την εταιρεία «ΘΕΩΝΗ» για τα νερά που προσέφερε σε όλους και την εταιρεία «ΣΕΡΜΠΕΤΟΣΠΙΤΟ» του Καρδιτσιώτη επιχειρηματία Σεραφείμ Αλεξανδρή και της Νάνσυ Κατσικάρη για τα γλυκίσματα που κέρασε σε όλους.

Επίσης πολλές ευχαριστίες στις Γραφικές Τέχνες «Προμηθεύς» και τον Δημήτρη Ανδρίκο για την εθελοντική δημιουργία της αφίσας. Πολλές ευχαριστίες στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Θεσσαλίας,  όπως και τον νομικό σύμβουλο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και αρθρογράφο Δημήτρη για την ανάρτηση σχετικού άρθρου στην ηλεκτρονική σελίδα Κarditsalivenet.

Eνα μεγάλο ευχαριστώ στις φίλες και φίλους της Θεσσαλίας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Συνεχίζουμε δυναμικά για την της μορφής και του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση