Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Οδηγός τεχνογνωσίας για Υποθαλάσσια Μουσεία στη Μεσόγειο
Οδηγός τεχνογνωσίας για Υποθαλάσσια Μουσεία στη Μεσόγειο

Οδηγός τεχνογνωσίας για Υποθαλάσσια Μουσεία στη Μεσόγειο

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέο πρόγραμμα BLUEMED PLUS

Στο νέο πρόγραμμα BlueMed PLUS συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, κεφαλαιοποιώντας  την εμπειρία  που απέκτησε από τη συμμετοχή της στο BlueMed που οδήγησε στο πολυβραβευμένο του πρώτου Υποθαλάσσιου Μουσείου στη χώρα, στην Περιστέρα της Αλοννήσου, την ανάδειξη εναλίων αρχαιοτήτων σε ένα πανόραμα ναυαγίων στον Δυτικό Παγασητικό και τις Σποράδες και τη δημιουργία Κέντρων Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης του κοινού σε Αλόννησο και Μιτζέλα.

Κύριος στόχος του νέου προγράμματος BlueMed  Plus είναι να μεταφέρει σε νέες περιοχές της Μεσογείου τον «οδικό χάρτη», το και την τεχνογνωσία  που αναπτύχθηκαν με επιτυχία στο  προηγούμενο πρόγραμμα. Και να  ενισχύσει την ικανότητα των νέων εταίρων να λειτουργήσουν και αυτοί με τη σειρά τους Ενάλιους Αρχαιολογικούς χώρους και Κέντρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού στις περιοχές τους, προωθώντας νέους παράκτιους τουριστικούς προορισμούς  και  ενισχύοντας την  βιώσιμη, αειφόρο .

Το νέο περιλαμβάνει 3 περιοχές στην (Απουλία), το (Μπούντβα) και την (Αυλώνα), αναδεικνύοντας  σημαντικούς ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίοι καλύπτουν 2.000 χρόνια ιστορίας. Και οι 3 περιοχές χωροθετούνται στο Αδριατικό Πέλαγος  και διαθέτουν καλές ακτοπλοϊκές συνδέσεις.

Η ευνοϊκή γεωγραφική  γειτνίαση,  διευκολύνει τη και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών  με στόχο την προβολή , ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε  395.364  ευρώ, η διάρκεια υλοποίησης του  είναι 13  μήνες και  στο εταιρικό σχήμα εκτός από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετέχουν  το Πανεπιστήμιο της Καλάβρια στην , η Ατλαντίς Συμβουλευτική, ο Vlora της Αλβανίας, ο Budva στο Μοντενέγκρο και η Περιφέρεια Apulia της Ιταλίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

  • #τροχαίο στον κόμβο Βελεστίνου #τροχαίο - https://t.co/DRMa83szRk -

"Αλιεύοντας" την είδηση