Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Οδηγός τεχνογνωσίας για Υποθαλάσσια Μουσεία στη Μεσόγειο
Οδηγός τεχνογνωσίας για Υποθαλάσσια Μουσεία στη Μεσόγειο

Οδηγός τεχνογνωσίας για Υποθαλάσσια Μουσεία στη Μεσόγειο

Η με νέο πρόγραμμα PLUS

Στο νέο πρόγραμμα PLUS συμμετέχει ως εταίρος η , κεφαλαιοποιώντας  την εμπειρία  που απέκτησε από τη συμμετοχή της στο BlueMed που οδήγησε στο πολυβραβευμένο του πρώτου Υποθαλάσσιου Μουσείου στη χώρα, στην Περιστέρα της Αλοννήσου, την ανάδειξη εναλίων αρχαιοτήτων σε ένα πανόραμα ναυαγίων στον Δυτικό Παγασητικό και τις και τη δημιουργία Κέντρων Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης του κοινού σε Αλόννησο και Μιτζέλα.

Κύριος στόχος του νέου προγράμματος BlueMed  Plus είναι να μεταφέρει σε νέες περιοχές της Μεσογείου τον «οδικό χάρτη», το σχέδιο δράσης και την τεχνογνωσία  που αναπτύχθηκαν με επιτυχία στο  προηγούμενο πρόγραμμα. Και να  ενισχύσει την ικανότητα των νέων εταίρων να λειτουργήσουν και αυτοί με τη σειρά τους Ενάλιους Αρχαιολογικούς χώρους και Κέντρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού στις περιοχές τους, προωθώντας νέους παράκτιους τουριστικούς προορισμούς  και  ενισχύοντας την  , αειφόρο ανάπτυξη.

Το νέο περιλαμβάνει 3 περιοχές στην Ιταλία (Απουλία), το (Μπούντβα) και την Αλβανία (Αυλώνα), αναδεικνύοντας  σημαντικούς ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίοι καλύπτουν 2.000 χρόνια ιστορίας. Και οι 3 περιοχές χωροθετούνται στο Αδριατικό Πέλαγος  και διαθέτουν καλές ακτοπλοϊκές συνδέσεις.

Η ευνοϊκή γεωγραφική  γειτνίαση,  διευκολύνει τη και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών  με στόχο την προβολή , ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε  395.364  ευρώ, η διάρκεια υλοποίησης του  είναι 13  μήνες και  στο εταιρικό σχήμα εκτός από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετέχουν  το Πανεπιστήμιο της Καλάβρια στην Ιταλία, η Ατλαντίς Συμβουλευτική, ο Vlora της Αλβανίας, ο Budva στο Μοντενέγκρο και η Περιφέρεια Apulia της Ιταλίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση