Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ  για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα  στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα Jason Hepps και τον υπεύθυνο για θέματα ένταξης Πέτρο Μάστακα, υποδέχτηκαν σήμερα στην Θεσσαλίας ο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας, Απασχόλησης και Δια Βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλης Πινακάς.

Η επίσκεψη σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμων της Θεσσαλίας και τοπικών εταίρων για την υλοποίηση του προγράμματος στέγασης ESTIA από το 2017 έως το 2020.

Ο κ. Λιούπας ενημέρωσε τον ύπατο αρμοστή για το διαπολιτισμικών μεσολαβητών που χρηματοδοτεί η Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και αφορά στην εκπαίδευση και διερμηνέων- διαμεσολαβητών σε Κέντρα Κοινότητας της Θεσσαλίας.

Παράλληλα, συζητήθηκε η μετάβαση σε μια νέα εποχή συνεργασίας μεταξύ της Αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την τελευταία να διεκδικεί αυξημένη προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι ανάγκες των προσφύγων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση