Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ  για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα  στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τον ύπτο ρμοστή του ΟΗΕ για τους στην Ελλάδα Jason Hepps και τον υπεύθυνο για θέματα ένταξης Πέτρο Μάστακα, υποδέχτηκαν σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, εολαίας, Απασχόλησης και Δια Βίου Μάθησης ίκος Λιούπας και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλης Πινακάς.

Η επίσκεψη σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους , της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμων της Θεσσαλίας και τοπικών εταίρων για την υλο του προγράμματος στέγασης ESTIA από το 2017 έως το 2020.

Ο κ. Λιούπας ενημέρωσε τον ύπατο αρμοστή για το πρόγραμμα διαπολιτισμικών μεσολαβητών που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του Θεσσαλίας 2014-2020 και αφορά στην εκπαίδευση και πρόσληψη διερμηνέων- διαμεσολαβητών σε Κέντρα Κοινότητας της Θεσσαλίας.

Παράλληλα, συζητήθηκε η μετάβαση σε μια νέα εποχή συνεργασίας μεταξύ της Αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την τελευταία να διεκδικεί αυξημένη προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προτα και οι ανάγκες των προσφύγων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση