Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλάζει τη σχέση με τον πολίτη
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλάζει τη σχέση με τον πολίτη

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλάζει τη σχέση με τον πολίτη

Ο Κ. Αγοραστός στο συνέδριο Greek ICT

Τα ψηφιακά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που αλλάζουν τη σχέση με τον πολίτη προσφέροντας ποιοτικές, αποτελεσματικές, ευέλικτες και γρήγορες υπηρεσίες παρουσίασε ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο 24ο Συνέδριο Greek ICT Forum – Infomobility World.

«Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η εξοικονόμηση ανθρώπινων και χρηματικών πόρων, ο χαμηλός περιβαλλοντικός αντίκτυπος, η μείωση της γραφειοκρατίας, η αύξηση της παραγωγικότητας, η των ανισοτήτων. Επεκτείνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε κρίσιμους τομείς όπως το περιβάλλον και ο τουρισμός, με βραβευμένα από την Ευρώπη έργα, που δίνουν προστιθέμενη αξία, δημιουργούν συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης και προσφέρουν ισχυρή στήριξη της απασχόλησης» πρόσθεσε ο .

Τα ψηφιακά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Με ευρωπαϊκά βραβεία και διακρίσεις καινοτομίας, τα ψηφιακά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας αξιοποιούν τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών σε ένα ευρύ φάσμα κρίσιμων τομέων για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία. Ενδεικτικά:
ια τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης: σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων ΙΡΙΔΑ, προμήθεια πολυμηχανημάτων μεγάλης παραγωγής, οπτικοακουστική αναβάθμιση αίθουσας Περιφερειακού Συμβουλίου, εφαρμογή ps.thessaly.gov. gr αυτοματοποιημένης ενημέρωσης των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, ηλεκτρονική ασφάλεια και προστασία δεδομένων (email anti-Phishing), επανασχεδιασμός του ιστοχώρου thessaly.gov.gr και υλοποίηση εφαρμογής για ηλεκτρονικά ραντεβού. Τα παραπάνω έργα ενσωματώθηκαν στο innovation.gov.gr του Υπουργείου Εσωτερικών ως καινοτόμα έργα- καλές πρακτικές της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης έχουν εγκριθεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Μεταφορών, την κατάρτιση ψηφιακού χάρτη του Διατροφικού Πλούτου της Θεσσαλίας και την Ανασύνταξη και Αναβάθμιση του συστήματος άμεσης κοινωνικής παρέμβασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.
Στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας: Ψηφιακή πλατφόρμα thess-entaxis.gr του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την ενημέρωση και επικοινωνία του πολίτη με όλες τις Δομές Κοινωνικής Ένταξης και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Στον τομέα του περιβάλλοντος: Σταθμός Μέτρησης της Κλιματικής Αλλαγής στο Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου, ενίσχυση Εθνικού Δικτύου παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα και της λειτουργίας του συστήματος τηλεμετάδοσης των δεδομένων μέτρησης, προμήθεια νέων Σταθμών Μέτρησης, ηλεκτρονική παρακολούθηση της λειτουργίας της λίμνης Κάρλα, «έξυπνα» συστήματα πυρανίχνευσης.
Στον τομέα του πολιτισμού: Στο Υποβρύχιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, ενσωματώνονται καινοτομίες αιχμής: σύστημα NOUS υποβρυχίων καμερών παρακολούθησης του ναυαγίου σε real time, προηγμένο καταδυτικό σύστημα με ειδικά tablets, ειδική εγκατάσταση τρισδιάστατης, ψηφιακής απεικόνισης για εικονική στο ναυάγιο στο Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού στη Χώρα Αλοννήσου ( καινοτομίας από το ). Δύο βραβευμένα Μουσεία – «μίνι Πλανητάρια» Ψηφιακής Προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων στην Καλαμπάκα και του Ολύμπου στην Ελασσόνα, παραγωγή βίντεο εικονικής πραγματικότητας VR-360 για την τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας, σεμινάρια ψηφιακού μάρκετινγκ στον τουρισμό σε συνεργασία με τη Google. Δρομολογείται Πλανητάριο- Πολυχώρος Εικονικής πραγματικότητας στη Λάρισα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση