Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Λονδίνου
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Λονδίνου

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Λονδίνου

Κώστας Αγοραστός: «Να απαλλαγούν εδώ και τώρα από τους φόρους και το ΦΠΑ οι του τουρισμού που δεν πληρώθηκαν από την Thomas Cook»

Η Θεσσαλίας συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market, που διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο Excel του Λονδίνου. Η έκθεση που διεξήχθη το διάστημα 4 με 6 Νοεμβρίου 2019 αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα στο χώρο, δεδομένου ότι λειτουργεί ως τουριστικό αναλύοντας τις τάσεις και τις αγορές του τουρισμού.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 εκθέτες και προσελκύει πάνω από 50.000 επισκέπτες αφού απευθύνεται μόνο σε του τουρισμού (, trade visitors,buyers κλπ.)

Η έκθεση απέστειλε αισιόδοξα μηνύματα για το της Ελλάδας αλλά και της περιοχής της Θεσσαλίας.

Επικεφαλής της θεσσαλικής αποστολής ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός,  ο οποίος μέσα από τις πολλαπλές επαφές που είχε   με ανθρώπους του τουρισμού, πολιτικούς παράγοντες και , καθώς και στις συνεντεύξεις του σε εθνικά και διεθνή ΜΜΕ, τόνισε την μοναδικότητα και ποικιλομορφία που καθιστούν την Θεσσαλία ως προορισμό τεσσάρων εποχών.

Ειδικά τη φετινή χρονιά μετά την κατάρρευση της Thomas Cook η παρουσία του Περιφέρειαρχη Θεσσαλίας ήταν επιβεβλημένη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη όπου για ακόμη μια φορά του έθεσε το ζήτημα της απαλλαγής από φόρο και ΦΠΑ των επιχειρήσεων που εξέδωσαν τιμολόγια τα οποία όμως δεν πληρώθηκαν από τον βρετανικό οργανισμό.

Ακόμη, στη ο κ. Αγοραστός συζήτησε με τον υπουργό θέματα όπως τα καταδυτικά πάρκα και τα υποβρύχια μουσεία, τα προγράμματα ενίσχυσης των τουριστικών καταλυμάτων κι επιχειρήσεων, την ευθυγράμμιση της ισορροπίας τουριστικής ανάπτυξης με το περιβάλλον και επιπλέον τα προγράμματα για ασφαλή μετακίνηση και μνημείων.

Μάλιστα το τελευταίο ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς στη που θα έχει ο κ. Αγοραστός με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την Δευτέρα στη Λάρισα.

Ο Κ. Αγοραστός συνάντησε την πρόεδρο του ΕΟΤ  Άντζελα Γκερέκου με την οποία συζήτησαν την καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό ενώ της παρουσίασε σκέψεις για νέα προγράμματα προβολής.

Σημαντική υπήρξε η συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον Πρόεδρο της εταιρείας υδροπλάνων Νίκο Χαραλάμπους καθώς ο σχεδιασμός της εταιρίας περιλαμβάνει για τη Θεσσαλία την κατασκευή 5 υδατοδρομίων σε Βόλο, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο και Λίμνη Πλαστήρα.

Επαφές είχε και με τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων της Αγγλίας από τον οποίο διεκδίκησε να μην δημιουργηθεί κενό ούτε μιας ημέρας στην επόμενη τουριστική περίοδο από την παρουσία των Βρετανών τουριστών κυρίως στις Σποράδες.

Έμφαση επίσης δόθηκε στο πλήθος εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει η Θεσσαλία και στην προσπάθεια διεύρυνσης της θερινής τουριστικής περιόδου μέσα από την επιμήκυνση των προγραμμάτων των αεροπορικών εταιριών που προσεγγίζουν τους αερολιμένες της Σκιάθου και της Νέας Αγχιάλου.

Την αποστολή πλαισίωσαν επίσης τουριστικοί πράκτορες και από την περιοχή του Βόλου, του Πηλίου και των νησιών των Β. Σποράδων, καθώς και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Β. Σποράδων  Σάκης Ζλατούδης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση