Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » «Ο Covid-19 δεν κάνει διακοπές»: νέα ενημερωτική καμπάνια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον κορωναϊό
«Ο Covid-19 δεν κάνει διακοπές»: νέα ενημερωτική καμπάνια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον κορωναϊό

«Ο Covid-19 δεν κάνει διακοπές»: νέα ενημερωτική καμπάνια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον κορωναϊό

Έκκληση Αγορστού στ Νοσοκομεία να προμηθευτούν άμεσα εξοπλισμό «δια παν ενδεχόμενο»

Έκκληση στις διοικήσεις των Νοσοκομείων να τρέξουν γρήγορα τις διαδικασίες ώστε να αξιοποιήσουν τα χρήματα που έχει διαθέσει η Περιφέρεια εδώ και 4 μήνες και να προμηθευτούν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του -19 έκανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Παρουσιάζοντας τη νέα ενημερωτική καμπάνια της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τίτλο «Ο Covid-19 δεν κάνει », ο κ. Αγοραστός εστίασε στην ανάγκη να τηρούμε όλοι, απαρέγκλιτα, τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κορωναϊός δεν κάνει . Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, ούτε να εφησυχάζουμε. Η ατομική ευθύνη ανάγεται σε συλλογική ευθύνη. Η χώρα δεν αντέχει δεύτερο lockdown. Η έχει πρόβλημα. ια αυτό ο καθένας και η καθεμιά ξεχωριστά και όλοι μαζί πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα προς και προστασίας».

20 εκατ. από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για τον κορωνοιό

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει διαθέσει μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 είκοσι εκατομμύρια για ένα ανθεκτικό σύστημα δημόσια υγείας στην αντιμετώπιση του covid-19. «Ενισχύουμε με 12,5 εκατ. την πρόσληψη απαραίτητου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού καλύπτοντας το μισθοδοτικό και ασφαλιστικό κόστος για 3 χρόνια» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Και διαθέτουμε 8 εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Κάνω έκκληση τα χρήματα που είναι διαθέσιμα να αξιοποιηθούν με γρήγορες διαδικασίες, ώστε τα Νοσοκομεία να προμηθευτούν σύντομα τον εξοπλισμό που χρειάζονται. Είναι σημαντικό, δια παν ενδεχόμενο τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας να είναι πλήρως εξοπλισμένα για να εντοπίσουν και να θεραπεύσουν καταστάσεις» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση