Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Ο Αχελώος «ασπίδα» για την αυτονομία της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια σε νερό
Ο Αχελώος «ασπίδα» για την αυτονομία της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια σε νερό

Ο Αχελώος «ασπίδα» για την αυτονομία της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια σε νερό

Ο Κ. Αγοραστός στην έκτακτη σύσκεψη για τον καύσωνα 

«Η προστιθέμενη αξία του Αχελώου για τη και όλη τη χώρα αποδεικνύεται περίτρανα στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε με τον παρατεταμένο καύσωνα και την διαρκή μπλακ άουτ.

Ο Αχελώος μας δείχνει το δρόμο για την παραγωγή επαρκούς, «πράσινου», φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος από το νερό, για την αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών σε έκτακτες περιπτώσεις όπως αυτή που καλούμαστε να διαχειριστούμε σήμερα» υπογράμμισε ο στην έκτακτη σύσκεψη για τη διαχείριση των επιπτώσεων του καύσωνα που συγκάλεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με τη συμμετοχή του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρου Λιβάνιου, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, γ.γ. Υπουργείων, περιφερειαρχών, της , του ΔΕΔΔΗΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ και της ΕΜΥ.

«Ο πλανήτης είναι ισχυρότερος από κάθε ον που ζει πάνω σε αυτόν και δεν θα αφήσει να καταστραφεί. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν τα αντιφατικά, ακραία καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα όλες οι χώρες: καταστροφικές πλημμύρες και βροχοπτώσεις αλλά και καύσωνες, λειψυδρίες, ερημοποίηση. Στο εξής, κάθε ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον χρειάζεται να σχεδιάζεται με σύμμαχο τη και τις φυσικές διεργασίες» τόνισε ο περιφερειάρχης.

Στη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος η είναι πρωτοπόρος, με τα περισσότερα και δράσεις green deal. Έχουμε σχεδόν έτοιμο, το μεγαλύτερο έργο green deal στη χώρα, τον Αχελώο, που όλους ωφελεί και δεν βλάπτει κανέναν.

Τα δύο Υδροηλεκτρικά Εργοστάσια στη Μεσοχώρα και τη Συκιά εξασφαλίζουν την παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας με απόλυτα οικολογικό, «πράσινο» τρόπο, την προσφορά ενέργειας σε περιόδους αιχμής, όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα λόγω καύσωνα, αλλά και την μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας.

Ο Αχελώος προσφέρει υδατικό απόθεμα ασφάλειας σε περιπτώσεις ακραίων καταστάσεων ξηρασίας, οικολογική αποκατάσταση σε περιοχές με προβληματικούς και εξαντλημένους υπόγειους υδροφορείς, αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή, αποτρέπει την ερημοποίηση του θεσσαλικού κάμπου, δημιουργεί έναν προνομιακό χώρο για επενδύσεις στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, συμβάλλει στην ύδρευση πόλεων και οικισμών με καθαρό, ποιοτικό νερό.

Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα φράγματα που έχουν δρομολογηθεί – όπως το Φράγμα Σκοπιάς- και που διεκδικεί η Περιφέρεια – Μουζακίου, Τιτάνου, Νεοχωρίτη Πύλης, Αγιονερίου Ελασσόνας-, το έργο του Αχελώου διασφαλίζει τη συνέχιση της ζωής και της παραγωγής, διασφαλίζει το μέλλον της Θεσσαλίας και των επόμενων γενιών. Είναι ώρα οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη και τα ημιτελή να ολοκληρωθούν. Ο Αχελώος είναι η ευκαιρία που αναζητά η ώστε να «απογειωθεί», αναπτυξιακά και κοινωνικά, με σύμμαχο τη και το περιβάλλον.

Τα οφέλη του Αχελώου

-Υδατική Ασφάλεια

-Παραγωγή «πράσινης» φθηνής ενέργειας

-Οικολογική αποκατάσταση

– Αποτροπή ερημοποίησης

-Ενίσχυση επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα και διατροφική ασφάλεια

-Ύδρευση πόλεων και οικισμών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας #ΜικρασιατικήΚαταστροφή - https://t.co/jmCyDTEry5 -

  • Επιχείρηση απεγκλωβισμού γυναίκας σε τροχαίο στην Άλλη Μεριά #τροχαίοατύχημα - https://t.co/ADCA9vz1Ob -

  • Αθανάσιος Λιούπης: Ιστορικής σπουδαιότητας η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τους δασικούς χάρτες… - https://t.co/dymifnxedk -

"Αλιεύοντας" την είδηση