Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Νέο «όχι» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αξιοποίηση του λιγνίτη στην Ελασσόνα

Νέο «όχι» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αξιοποίηση του λιγνίτη στην Ελασσόνα

Την ξεκάθρ αρνητική θέση σε κάθε ενδεχόμενο αξιοποίησης των λιγνιτικών κοιτασμάτων στην περιοχή της Ελασσόνας, επαναδιατύπωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, με αφορμή την αιφνίδια συμπερίληψη του θέματος από πλευράς κυβέρνησης, στη δεύτερη φάση της διαβούλευσης για το χωροταξικό.

Επιπρόσθετα, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την αναγκαιότητα ένταξης στο χωροταξικό σημαντικών έργων που βρίσκονται στο στρατηγικό σχέδιο της ς, όπως ο και ο ς – Φαρσάλων.

Απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική το πρωί της Τρίτης, ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «Εδώ και δύο μήνες υπάρχει σε εξέλιξη διαβούλευση για τη δεύτερη φάση του χωροταξικού. Αν κι εμείς στην πρώτη φάση είχαμε πει ότι δεν θέλουμε να ενταχθεί η εξόρυξη του λιγνίτη, το υπουργείο την επαναφέρει. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάτι τέτοιο, το έχουμε εκφράσει επανειλημμένα και με ξεκάθαρες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θέλουμε επίσης να ενταχθεί το έργο του Αχελώου βάσει των διαχειριστικών σχεδίων των υδάτινων πόρων στην , ο ς – Φαρσάλων που δεν έχει ενταχθεί ως έργο στο χωροταξικό καθώς και άλλα έργα τα οποία περιλαμβάνονται στο στρατηγικό μας σχέδιο».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση