Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Νέο «όχι» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αξιοποίηση του λιγνίτη στην Ελασσόνα

Νέο «όχι» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αξιοποίηση του λιγνίτη στην Ελασσόνα

Την ξεκάθαρα αρνητική θέση σε κάθε ενδεχόμενο αξιοποίησης των λιγνιτικών κοιτασμάτων στην περιοχή της Ελασσόνας, επαναδιατύπωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας , με αφορμή την αιφνίδια συμπερίληψη του θέματος από πλευράς κυβέρνησης, στη δεύτερη φάση της διαβούλευσης για το χωροταξικό.

Επιπρόσθετα, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την αναγκαιότητα ένταξης στο χωροταξικό σημαντικών έργων που βρίσκονται στο στρατηγικό της Περιφέρειας, όπως ο και ο Λάρισας – Φαρσάλων.

Απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση το πρωί της Τρίτης, ο κ. δήλωσε τα εξής: «Εδώ και δύο μήνες υπάρχει σε εξέλιξη για τη δεύτερη φάση του χωροταξικού. Αν κι εμείς στην πρώτη φάση είχαμε πει ότι δεν θέλουμε να ενταχθεί η εξόρυξη του λιγνίτη, το υπουργείο την επαναφέρει. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάτι τέτοιο, το έχουμε εκφράσει επανειλημμένα και με ξεκάθαρες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θέλουμε επίσης να ενταχθεί το του Αχελώου βάσει των διαχειριστικών σχεδίων των υδάτινων πόρων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Λάρισας – Φαρσάλων που δεν έχει ενταχθεί ως στο χωροταξικό καθώς και άλλα τα οποία περιλαμβάνονται στο στρατηγικό μας ».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση