Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Νέο «όχι» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αξιοποίηση του λιγνίτη στην Ελασσόνα

Νέο «όχι» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αξιοποίηση του λιγνίτη στην Ελασσόνα

Την ξεκάθαρα αρνητική θέση σε κάθε ενδεχόμενο αξιοποίησης των λιγνιτικών κοιτασμάτων στην περιοχή της Ελασσόνας, επαναδιατύπωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, με αφορμή την αιφνίδια συμπερίληψη του θέματος από πλευράς ς, στη δεύτερη φάση της ς για το χωροταξικό.

Επιπρόσθετα, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την αναγκαιότητα ένταξης στο χωροταξικό σημαντικών έργων που βρίσκονται στο στρατηγικό της Περιφέρειας, όπως ο Αχελώος και ο δρόμος ς – Φαρσάλων.

Απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική το πρωί της Τρίτης, ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «Εδώ και δύο μήνες υπάρχει σε εξέλιξη για τη δεύτερη φάση του χωροταξικού. Αν κι εμείς στην πρώτη φάση είχαμε πει ότι δεν θέλουμε να ενταχθεί η εξόρυξη του λιγνίτη, το υπουργείο την επαναφέρει. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάτι τέτοιο, το έχουμε εκφράσει επανειλημμένα και με ξεκάθαρες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θέλουμε επίσης να ενταχθεί το του Αχελώου βάσει των διαχειριστικών σχεδίων των υδάτινων πόρων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο δρόμος ς – Φαρσάλων που δεν έχει ενταχθεί ως στο χωροταξικό καθώς και άλλα έργα τα οποία περιλαμβάνονται στο στρατηγικό μας ».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση