Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Νέο μηχάνημα στο Πανεπιστημιακό, 159 προσλήψεις και αναβάθμιση Κ.Υ. στα νησιά στη μάχη κατά του κορωναϊού
Νέο μηχάνημα στο Πανεπιστημιακό, 159 προσλήψεις και αναβάθμιση Κ.Υ. στα νησιά στη μάχη κατά του κορωναϊού

Νέο μηχάνημα στο Πανεπιστημιακό, 159 προσλήψεις και αναβάθμιση Κ.Υ. στα νησιά στη μάχη κατά του κορωναϊού

Συνολικά 18,5 εκατ. ευρώ στο σχέδιο ενίσχυσης της δημόσιας υγείας από την

Συνάντηση Αγοραστού- Σερέτη για εξειδίκευση δράσεων και επιτάχυνση διαδικασιών

Με μηχάνημα γρήγορης ανίχνευσης κορωναϊού για τους προεγχειρητικούς ελέγχους στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, προσλήψεις 159 γιατρών και νοσηλευτών με κάλυψη του μισθού τους για δύο χρόνια από το και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας στα νησιά των Σποράδων, συμπληρώνει η το σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 18,5 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση του 19.

Σε συνάντηση που είχε ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, τον υποδιοικητή Ηλία Τσαούση, τον αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Γιώργο Αποστολίνα και την προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Μελίνα Σαραφίδου, καταγράφηκαν και εξειδικεύτηκαν οι ανάγκες ανά και Κέντρο Υγείας, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες.

Το σχέδιο ενίσχυσης της δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας περιλαμβάνει:

-πρόσκληση ύψους 7 εκατ. ευρώ από το 2014-2020 για την προμήθεια με διαδικασίες εξπρές ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας καθώς και την προμήθεια αναλώσιμων, μέσων ατομικής προστασίας για εργαζόμενους και ασθενείς.

-πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών των Κέντρων Υγείας στα νησιά, και συγκεκριμένα σε Σκόπελο και Αλόννησο, αφού η Σκιάθος διαθέτει σύγχρονο Κέντρο

-νέο μηχάνημα ταχείας ανίχνευσης κορωνοιού, για την ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, που αποτελεί και το αναφοράς στη Θεσσαλία για τον κορωνοιό. Το μηχάνημα που είναι δυσεύρετο στην παγκόσμια αγορά λόγω της αυξημένης ζήτησης, θα χρησιμοποιείται για τους αναγκαίους ελέγχους προ εγχειρήσεων και επεμβάσεων, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος, να μην περιμένουν σε ουρά οι ασθενείς και να σώζονται ζωές.

-προσλήψεις 39 γιατρών και 120 νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού για τις ανάγκες των δημοσίων δομών υγείας. Συνολικά 159 προσλήψεις, με εξασφαλισμένες πιστώσεις από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, που θα καλύπτει τους μισθούς των νεοπροσλαμβανόμενων για διάστημα δύο ετών.

«Ενισχύουμε το σύστημα υγείας με 18,5 εκατομμύρια ευρώ, επιπλέον των 70 εκατομμυρίων που έχουμε επενδύσει μέχρι σήμερα» δηλώνει ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Οι αποφάσεις που παίρνουμε σήμερα, θα αλλάξουν τη μας για τα επόμενα χρόνια.

Συνεργαζόμαστε με την 5η ΥΠΕ και τους διοικητές των Νοσοκομείων ώστε να εξειδικεύσουμε γρήγορα τις ανάγκες και να προχωρήσουμε τις διαδικασίες για την προμήθεια μηχανημάτων που σώζουν ζωές, για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, για νέες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Έχουμε εξασφαλισμένες πιστώσεις από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και κινούμαστε με σχέδιο, συνέργειες και προγραμματισμό γιατί η προμήθεια του εξοπλισμού που χρειαζόμαστε είναι σε παγκόσμιο επίπεδο αυξημένη. Αντιμετωπίζουμε μια πρωτόγνωρη συνθήκη, που δεν πρόκειται να εκλείψει άμεσα.

Δεν εφησυχάζουμε. Προσέχουμε στις , τις επαφές, την και φροντίζουμε σχολαστικά την καθημερινή μας υγιεινή. Ο -19 δεν έχει φύγει, βρίσκεται εδώ και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για την αντιμετώπιση και την αποφυγή της εξάπλωσής του» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

  • #τροχαίο στον κόμβο Βελεστίνου #τροχαίο - https://t.co/DRMa83szRk -

"Αλιεύοντας" την είδηση