Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Νέα θητεία Κ. Αγοραστού στο Κογκρέσο του Συμβουλίου της Ευρώπης
Νέα θητεία Κ. Αγοραστού στο Κογκρέσο του Συμβουλίου της Ευρώπης

Νέα θητεία Κ. Αγοραστού στο Κογκρέσο του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης συμμετέχει  για δεύτερη θητεία,  ο Θεσσαλίας .

Ο Θεσσαλίας ορίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών  τακτικό μέλος, για  την περίοδο -2026,  της τριμελούς ελληνικής αντιπροσωπείας στο Περιφερειακό σκέλος του θεσμού  που αποτελεί τη φωνή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη.

Παράλληλα ο  είναι το τακτικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Περιφερειακό σκέλος της Επιτροπής Διας του Κογκρέσου.

Το Κογκρέσο  των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών είναι το όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπεύθυνο για την ενίσχυση της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας στα 47 κράτη μέλη του και την αξιολόγηση της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως φωνή των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης, λειτουργεί για την προώθηση της διαβούλευσης και του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων και των τοπικών και περιφερειακών αρχών, μέσω της συνς με την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το Κογκρέσο αποτελείται από δύο : το Επιμελητήριο Τοπικών Αρχών και το Επιμελητήριο Περιφερειών.

Διαθέτει 324 εκπροσώπους και 324 ,  που εκπροσωπούν  πάνω από 150.000 τοπικές και περιφερειακές αρχές στα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το έργο του Κογκρέσου οργανώνεται με τρεις : την Επιτροπή Παρακολούθησης, την Επιτροπή Διακυβέρνησης και την Επιτροπή Τρεχουσών Υποθέσεων.

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία αποτελείται συνολικά από 7 μέλη ( 4 στο Τοπικό και 3 στο Περιφερειακό σκέλος) και από έναν εκπρόσωπο ανά Τοπικό και Περιφερειακό σκέλος στις  3 επιμέρους Επιτροπές του.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση