Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Νέα Πυροσβεστικά Οχήματα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας
Νέα Πυροσβεστικά Οχήματα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Νέα Πυροσβεστικά Οχήματα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Με 8 νέα πυροσβεστικά οχήματα παντός εδάφους (4Χ4) χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού ενισχύει το Πυροσβεστικό Σώμα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση της υπογραφής της σύμβασης του έργου που χρηματοδοτείται από το 2014 -2020 με 2.394.528 ευρώ και προβλέπει την προμήθεια οκτώ οχημάτων πυροσβεστικού τύπου εξοπλισμένα με δεξαμενές νερού και αφρού χωρητικότητας 4.000 λίτρων και 300 λίτρων, αντίστοιχα.

Ο θάλαμος οδήγησης θα φέρει δύο θύρες και θα έχει ικανότητα μεταφοράς δύο ακόμη μελών πληρώματος πλέον του οδηγού.

«Με και συντονισμένες προσπάθειες στηρίζουμε στην πράξη το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος»  δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας . «Με την απόκτηση των νέων συγχρόνων πυροσβεστικών οχημάτων, εκσυγχρονίζουμε σε σημαντικό βαθμό τις υποδομές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και βελτιώνουμε την επιχειρησιακή της ικανότητα σε όλα τα επίπεδα. Με το Πυροσβεστικό Σώμα εξάλλου έχουμε αναπτύξει μια εξαιρετική και μάλιστα σε καθημερινή βάση, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, μέσω και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της » προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Τα νέα οχήματα

Πρόκειται για οκτώ πυροσβεστικά οχήματα εξοπλισμένα με δεξαμενές νερού και αφρού χωρητικότητας 4.000 λίτρων. Ο θάλαμος οδήγησης θα φέρει δύο θύρες και θα έχει ικανότητα μεταφοράς δύο ακόμη μελών πληρώματος πλέον του οδηγού.

Κύριο έργο τους η δασοπυρόσβεση με να επιχειρούν σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη και δύσβατες περιοχές.

Θα διαθέτουν πρόσθετο-κατάλληλο εξοπλισμό για να επεμβαίνουν και σε άλλα συμβάντα αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύστημα sea track στις παράλιες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου #SeaTrack - https://t.co/19KvHRyF4e -

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση