Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Νέα πρόσκληση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για ένταξη έργων αναβάθμισης σχολικών μονάδων
Νέα πρόσκληση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για ένταξη έργων αναβάθμισης σχολικών μονάδων

Νέα πρόσκληση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για ένταξη έργων αναβάθμισης σχολικών μονάδων

Στο 2014-2020 με προϋπολογισμό 6,2 εκατ. ευρώ

Στην αναβάθμιση των υποδομών των σχολικών μονάδων της Θεσσαλίας στοχεύει η αιρετή Περιφέρεια. Συγκεκριμένα εκδόθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, η Πρόσκληση του 2014-2020 που αφορά την δράση «Αναβάθμιση των υποδομών Α' βαθμιας και Β' βαθμιας εκπαίδευσης», συνολικού προϋπολογισμού 6.250.000,00 €. Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.).

Η Πρόσκληση αφορά στην κάλυψη αναγκών κτιριακών υποδομών Α΄ βάθμιας και Β' βάθμιας εκπαίδευσης, και συγκεκριμένα αυτών που αφορούν σε κτιριακή υποδομή για:
Α) σχολικές μονάδες που λειτουργούν σε διπλοβάρδια
Β) μισθωμένα κτίρια (συμπεριλαμομένης της παραχώρησης κτιρίου έτερης χρήσης και μη κατάλληλου)
Γ) προσθήκη που αφορά αποκλειστικά σε αίθουσες διδασκαλίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. .Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Όλα αυτά τα χρόνια εργαζόμαστε θέτοντας ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας παιδείας διότι για εμάς η επένδυση στη γνώση, είναι η του μέλλοντος. Η ανύψωση της παιδείας είναι μία παραγωγική επένδυση που χτίζει τις προσωπικότητες του αύριο για τη χώρα μας. Μέσα από διαγενειακές πολιτικές χτίζουμε τα σχολεία του αύριο, προβάλλοντας το παρόν στο μέλλον. Σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία όπου η ελληνική κοινωνία και οι οικογένειες έχουν βιώσει τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε κάθε ελληνόπουλο να έχει σε ένα σύστημα δημόσιας εκπαίδευσης το οποίο αξίζει στη χώρα που γέννησε τις επιστήμες και τον πολιτισμό».

Η Πρόσκληση απευθύνεται στους Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας για υποβολή προτάσεων. Η διαδικασία επιλογής τους είναι η συγκριτική αξιολόγηση με έναρξη του πρώτου «κύκλου» υποβολής προτάσεων την 1η και λήξη την 30η οεμβρίου 2016. Εφόσον ο της Πρόσκλησης δεν εξαντληθεί στον «κύκλο» αυτό, θα ακολουθήσει ενημέρωση των Δήμων σχετικά με τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης υποβολής προτάσεων του επόμενου «κύκλου» καθώς και για τον διαθέσιμο προϋπολογισμό αυτού.

Οι κτιριακές απ πρέπει να προκύπτουν από εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κτιριολογικό Πρόγραμμα. Επίσης, διευκρινίζεται ότι νέες θα επιλέγονται μετά από αιτιολόγηση στη βάση της χαρτογράφησης των υφιστάμενων υποδομών και των αναγκών της Περιφέρειας και θα πρέπει να είναι συνεπείς προς την αντίστοιχη Εθνική Στρατηγική του Τομέα και να υπηρετούν την Εθνική Στρατηγική για την Πρόωρη εγκατάλειψη του υ (ΠΕΣ). Η τεκμηρίωση των παραπάνω με αντίστοιχες διοικητικές πράξεις του Υπουργείου Παιδείας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή των πράξεων.

Το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης και των συνημμένων της είναι αναρτημένο στον δικτυακό τόπο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας www.thessalia-espa.gr.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση