Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » «Να ολοκληρωθούν τα έργα Αχελώου και μετά να υλοποιηθούν όσα εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός»
«Να ολοκληρωθούν τα έργα Αχελώου και μετά να υλοποιηθούν όσα εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός»

«Να ολοκληρωθούν τα έργα Αχελώου και μετά να υλοποιηθούν όσα εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός»

Τονίζει  η  επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΄΄, η γη μας΄΄ Μαρίνα Χρυσοβελώνη

«Μετά από 26 χρόνια συνεχών αγώνων για το μεγάλο αυτό και μετά την προσφυγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, δημοσιεύτηκε η προδικαστική απόφαση η οποία ανοίγει το δρόμο και δίνει το πράσινο φώς για την υλοποίηση των έργων του Αχελώου.Πλέον γίνεται ξεκάθαρο σε όλους ότι η μεταφορά νερού από μια υδατική λεκάνη σε μια άλλη, είναι συμβατή με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για παρερμηνεία στο θέμα αυτό.

Κατά τη μου, η ύδρευση και η συνιστούν λόγους σημαντικού δημόσιου συμφέροντος οι οποίοι μπορούν, καταρχήν, να δικαιολογήσουν την εκτροπή του ποταμού.
Διάφορες παρερμηνείες για την υλοποίηση του πολύπαθου αυτού υ   εμπόδισαν τη μέχρι τώρα υλοποίησή του και στέρησαν από τη από κάτι που δικαιούται και που αναμένεται να αλλάξει θετικά τη φυσιογνωμία της και την τύχη των κατοίκων της.

Πλέον μετά από τόσα χρόνια, ένα έργο τελειωμένο κατά 80% δεν είναι δυνατόν να σταματήσει, να πάνε χαμένα όλα αυτά τα χρήματα του ελληνικού λαού και η Θεσσαλία να στερηθεί πολύτιμων πόρων, οι οποίοι μάλιστα περισσεύουν και δεν βλάπτουν κανέναν μεταφερόμενοι προς τη Θεσσαλία. Ας αναλογισθούμε ότι η πιο πλούσια σε περιοχή της Ελλάδας είναι η Αιτωλοακαρνανία η οποία δεν θίγεται καθόλου από τη μεταφορά μιας μικρής ποσότητας νερού από τον Αχελώο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σήμερα το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας είναι πολλά εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού το χρόνο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν, ήδη, πολύ σοβαρά προβλήματα στην αναγκαία των καλλιεργειών.

Η ολοκλήρωση των έργων εκτροπής του Αχελώου, σε συνδυασμό με τη βελτίωση του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου και τη χρησιμοποίηση των τεχνικών εξοικονόμησης νερού, θα έδινε λύση σ' αυτό το πρόβλημα, συμβάλλοντας στην αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής μας, στην κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών του λαού μας, στη μείωση του αγροτικού εμπορικού ελλείμματος της χώρας μας και, ταυτόχρονα, θα τροφοδοτούσε με φτηνές πρώτες ύλες την τοπική βιομηχανία.

Πιστεύω ότι το έργο αυτό θα δώσει θετικά για τους κατοίκους της περιοχής, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και συμβάλλοντας στην αειφορία της περιοχής.

Συνεπώς η πρότασή μου είναι η ίδια, από τότε που ήμουν υποψήφια Θεσσαλίας με τη στήριξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:  να ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν δρομολογηθεί έτσι ώστε να μην χαθούν όσα ήδη έχουν γίνει και στη συνέχεια να υλοποιηθούν όσα σχεδιάζει το αρμόδιο υπουργείο».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση