Ν λειτουργήσουν  ξνά οι αγορές και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς να πάρει πίσω την απόφαση για να κλείσουν οι εννέα αγορές, ζητά η Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας, που εξετάζει αν θα προσφύγει νομικά κατά της απόφασης.

Οι παραγωγοί, αν παραμείνει σε ισχύ η απόφαση κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή, καθώς θα μείνουν χωρίς δουλειά, να αναγκαστούν να πετάξουν τα ευπαθή τους χωρίς εισόδημα είναι αμφίβολο αν τα μπορέσουν να καλλιεργήσουν ξανά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Απόστολο Τσακανίκα, ο δήμαρχος ς , που είχε προτείνει να κλείσουν οι λαϊκές αγορές της Θεσσαλίας, πρότεινε να σταματήσει η καραντίνα στον οικισμό των ρομά ς, αλλά δεν είπε τίποτα για να ανοίξουν ξανά οι λαϊκές αγορές, τη στιγμή που ο ίδιος είχε προτείνει να κλείσουν και η πρότασή του υιοθετήθηκε από τον υφυπουργό.

Ο κ. Τσακανίκας, τόνισε ότι ο γραμματέας της Ομοσπονδίας εξετάζει αν οι παραγωγοί θα κινηθούν νομικά κατά της απόφασης και τόνισε ότι οι λαϊκές αγορές ανά τη χώρα λειτουργούν και είναι άδικο να κλείσουν μόνο στη Θεσσαλία. Άλλωστε, τόνισε, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ρομ, δεν ήταν παραγωγός στη λαϊκή , αλλά πλανόδιος πωλητής και κανείς δεν μπορεί να ξέρει με πόσο κόσμο ήρθε σε επαφή.

Ο πρόεδρος της των παραγωγών λαϊκών αγορών και του Βόλου, ανέφερε ότι έχει επαφή με τους βουλευτές Μαγνησίας του κυβερνώντος κόμματος στη Μαγνησίας, που περιμένει να εισηγηθούν να ανοίξουν ξανά οι λαϊκές αγορές.

Τέλος, ο κ. Τσακανίκας τόνισε ότι αν παραμείνει σε ισχύ η απόφαση του υφυπουργού και οι λαϊκές αγορές δεν ανοίξουν, αυτό θα σημάνει την καταστροφή των παραγωγών, καθώς θα αναγκαστούν να πετάξουν τα τους, δεν έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης και είναι ζήτημα αν μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα προϊόντα τους χωρίς .