Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Μεϊκόπουλος: Λιγότεροι από τους μισούς δικαιούχους στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ στη Θεσσαλία
Μεϊκόπουλος: Λιγότεροι από τους μισούς δικαιούχους στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ στη Θεσσαλία

Μεϊκόπουλος: Λιγότεροι από τους μισούς δικαιούχους στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ στη Θεσσαλία

 

Τον επανασχεδιασμό και τη βελτίωση  του Προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ, με αύξηση του Προϋπολογισμού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν οι δικαιούχοι που είχαν μπει ορθά στο σύστημα και άφησαν ψηφιακό ίχνος, ωστόσο αποκλείστηκαν λόγω χρόνου και προϋπολογισμού, ζήτησε με ερώτησή του ο ς του -ΠΣ .

Όπως επεσήμανε ο , την 1η Φεβρουαρίου 2021 «άνοιξε» η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου πολλοί ενδιαφερόμενοι που έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή, δεν κατάφεραν τελικά να ενταχθούν στο Πρόγραμμα λόγω εξάντλησης των πόρων ύψους 84 εκατ. ευρώ, μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. «Μηχανικοί της ς εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους, δηλώνοντας πως η σχετική πλατφόρμα παρουσίαζε δυσλειτουργίες και καθυστέρηση στη διασταύρωση των στοιχείων κατά την υποβολή της αίτησης και πως δεν είναι δυνατόν κριτήριο για την ένταξη στο Πρόγραμμα, να αποτελεί η ταχύτητα με την οποία θα προλάβει να υποβάλλει ο κάθε ενδιαφερόμενος την αίτηση, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη πως πολλοί ενδιαφερόμενοι προβαίνουν στη διαδικασία μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια μηχανικών και γραφείων», σημείωσε ο βουλευτής.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, φέτος, για πρώτη φορά υπάρχει σημαντικό απόθεμα χρηματοδότησης, αφού με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς το Υπουργείο έχει στη διάθεσή του για τις κατοικίες 4-5 δισ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ. «Οι σημαντικοί πόροι που διατίθενται για το Πρόγραμμα επιτρέπουν μια διαφορετική προσέγγιση όπως π.χ. τη ενός προγράμματος με ενισχυόμενο προϋπολογισμό, στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις τους, λαμβάνοντας υπόψη και τις δικές τους δυνατότητες. Ή ακόμα η πλατφόρμα να παραμένει ανοιχτή για προκαθορισμένο και γνωστό χρονικό διάστημα και από την ίδια «δεξαμενή» αιτήσεων να εντάσσονται σε επόμενο χρόνο οι επιλαχόντες», τόνισε.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τις 8.000 που υποβλήθηκαν, εγκρίθηκαν λίγο πάνω από τις 3.500, με τους μηχανικούς να δηλώνουν ότι παρά τη σοβαρή δουλειά που έχει γίνει για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων δικαιούχων στο Πρόγραμμα, τελικά μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων έμεινε εκτός, με τον βουλευτή να ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει άμεσα ώστε να αυξηθεί ο   του Προγράμματος για να ενταχθούν οι περισσότεροι δυνατοί ενδιαφερόμενοι, αλλά και να  διαμορφωθεί δικαιότερα η διαδικασία ένταξης, πέρα από το κριτήριο του ταχύτερου αιτούντος.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση