Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Με επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην τουριστική έκθεση στο Βελιγράδι
Με επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην τουριστική έκθεση στο Βελιγράδι

Με επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην τουριστική έκθεση στο Βελιγράδι

Έχοντς αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για την επαγγελματική της παρουσία επέστρεψε από το η αποστολή της Περιφέρειας ς η οποία συμμετείχε στη διεθνή τουρισμού “ΙFT 2020”, που πραγματοποιήθηκε στη Σερβική πρωτεύουσα το διάστημα 20-23 Φεβρουαρίου.

Στην 42η τουρισμού του Βελιγραδίου συμμετείχαν περισσότεροι από 880 συνεκθέτες, εκ των οποίων 250 ξένοι από 50 χώρες. Το ενδιαφέρον για τους Θεσσαλικούς προορισμούς ήταν μεγάλο και η κίνηση αυξημένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Στην έκθεση συμμετείχαν Φορείς και επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας ενώ οι πολυάριθμοι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από το Περίπτερο της Περιφέρειας ς για τις ειδικές μορφές τουρισμού και τα νέα τουριστικά που αναπτύσσονται στη περιοχή και αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, από τον  θαλάσσιο τουρισμό, τον χειμερινό τουρισμό, τον πολιτιστικό τουρισμό, τον γαστρονομικό τουρισμό, τον πεζοπορικό τουρισμό, τον καταδυτικό τουρισμό κά με αιχμή του δόρατος φυσικά τα μουσεία της Θεσσαλίας σε Β. και δυτικό Παγασητικό.

Το παρών στην έκθεση έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για Μακεδονία – Θράκη) Θεόδωρος Καράογλου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στη Σερβία Βασίλειος Προβελέγγιος.

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν ο αεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος ενώ συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Σοφάδων Σκάρλος Αθανάσιος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σοφάδων Κωνσταντίνος Σακκάς, ο ειδικός σύμβουλος τουρισμού του Δήμου Μετεώρων Σπύρος Νικολογιάννης με τον βοηθό συνεργάτη σε θέματα τουρισμού του Δήμου  Μαργέλο Δημήτριο, το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου Αγγελική Μαλαματένιου και πλήθος Θεσσαλών επαγγελματιών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού: «Η Θεσσαλία φιλοξενεί κάθε χρόνο σημαντικό αριθμό Σέρβων τουριστών για τους οποίους αποτελεί γνωστό και αγαπημένο προορισμό διακοπών. Οι τουρίστες αναζητούν διαρκώς νέους προορισμούς και η Θεσσαλία, η οποία αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε δυναμικά ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, μπορεί και προσφέρει ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες και διαφορετικές επιλογές για κάθε εποχή του χρόνου».

"Αλιεύοντας" την είδηση