Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Μαθητές Erasmus γνώρισαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Μαθητές Erasmus γνώρισαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μαθητές Erasmus γνώρισαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Καθώς και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct

Η Θεσσαλίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Θεσσαλίας υποδέχτηκαν μαθητές και καθηγητές από την Πορτογαλία, την Ρουμανία, την Τουρκία και την Τσεχία στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών ERASMUS του 3ου Γυμνασίου Λάρισας.

Τους μαθητές υποδέχθηκαν στην Θεσσαλίας και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Νεολαίας, Απασχόλησης και Δια Βίου Μάθησης Λιούπας Νίκος, η προϊσταμένη τμήματος Τουρισμού – Πολιτισμού Π.Ε. Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας Γκέτσιου Κατερίνα, καθώς και η εκπρόσωπος και ο συνεργάτης του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας Κατσιάκου Φωτεινή και Γούλας Απόστολος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας, αφού καλωσόρισε στους μαθητές, τους μίλησε για τη και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η Θεσσαλίας για θέματα που αφορούν τους νέους. Επίσης αναφέρθηκε σε δράσεις της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή, με σκοπό την ανάδειξη της ποικιλομορφίας των προορισμών της Θεσσαλίας και το σύνολο των εμπειριών που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της όλο τον χρόνο.

Στη συνέχεια ο συνεργάτης του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας Απόστολος Γούλας ενημέρωσε τους μαθητές για το σκοπό και τις δράσεις του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παράλληλα οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις πρωτοβουλίες της Ε.Ε. που σχετίζονται με την ανακήρυξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του 2021 ως “Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων”, με σκοπό την της χρήσης των τρένων ως ασφαλών και βιώσιμων μέσων μεταφορών.

Στο τέλος οι μαθητές παρέλαβαν από τον κ. Λιούπα αναμνηστικά δώρα, με την προτροπή να επισκεφτούν ξανά τη Θεσσαλία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καύσιμα και καπάκια από την EKO Μικροθηβών στο Σώμα Έρευνας και Διάσωσης - https://t.co/ggSuIQhRkF… -

  • Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών #κάνναβη - https://t.co/EH5dAU02Wy -

  • Aνοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου κατασκευής του έργου γηπέδων στην Άνω Γατζέα #ΆνωΓατζέα - https://t.co/VGbeuW6bEq -

"Αλιεύοντας" την είδηση