Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Στο ξενοδοχείο “Imperial” το αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας
Στο ξενοδοχείο “Imperial” το αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας

Στο ξενοδοχείο “Imperial” το αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας

Παρουσία του πρωθυπουγού Αλέξη Τσίπρα

Το Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο ” Imperial”, στην οδό Φαρσάλων και θα συμμετέχουν συνολικά 16 υπουργοί.

Την έναρξη θα πραγματοποιήσει την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης, ενώ το «κλείσιμο» θα γίνει  στις 7.00 το απόγευμα την  Τετάρτη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 Μαρίνα Χρυσοβελώνη:  Θετικό το αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας

“Είμαι σίγουρη ότι πρόκειται για ένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό Συνέδριο στο οποίο θα υπάρξουν θέσεις και προτάσεις για τη Θεσσαλία, όσον αφορά στην αξιοποίηση   όλων των μορφών τουρισμού και του πρωτογενή τομέα της περιοχής. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στον αγροτικό τομέα και στα προβλήματα που τον διέπουν”.

Τα παραπάνω τόνισε η γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία η γη μας», Μαρίνα Χρυσοβελώνη στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ενόψει του επικείμενου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας.

Επίσης η κα Χρυσοβελώνη- μεταξύ άλλων-είπε: “Συγκεκριμένα πρέπει να αξιοποιηθούν μέσα από κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και στοχευμένες προτάσεις, οι υποδομές αλλά και οι συνδυασμένες μεταφορές, δίνοντας έμφαση στο κομμάτι του τουρισμού και της προσέλκυσης επενδύσεων. Ας μην λησμονούμε τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης που παρέχει το λιμάνι του Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με σύσσωμη  την πανεπιστημιακή κοινότητα και φυσικά την αναπτυξιακή πνοή του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.

Είμαι πεπεισμένη ότι στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών αλλά και να γίνει η φορολογία πιο προσιτή σε πολίτες και επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα θα πρέπει να δρομολογηθεί ένα σταθερό καθεστώς και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Τέλος, άμεσα θα πρέπει η Δικαιοσύνη να ΄΄τρέξει΄΄ τις υποθέσεις με οικονομικό αντικείμενο, με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Για να μπορέσει να αναπτυχθεί η Θεσσαλία, πρέπει πάνω απ’ όλα, να υπάρξει ισόρροπη όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι ενόψει του Συνεδρίου, θα υπάρχει πλειάδα υπουργών και κυβερνητικών στελεχών όπου θα αναπτύξει ο καθένας τις προτάσεις του, με στόχο πάντα την της περιοχής μας, της Θεσσαλίας”.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση