Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ζημιές στις καλλιέργειες του Δήμου Βόλου
Ζημιές στις καλλιέργειες του Δήμου Βόλου

Ζημιές στις καλλιέργειες του Δήμου Βόλου

Ενέργειες για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που υπέστησαν παραγωγοί οπωροφόρων και δένδρων με καρπούς με κέλυφος, στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Βόλου, ζητεί ο Δήμος Βόλου με έγγραφο του αντιδημάρχου, Άρη Σαββάκη που απευθύνεται μεταξύ άλλων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ

Συγκεκριμένα ζητείται να ενταχθούν σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών ενισχύσεων σύμφωνα και με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιστάθμιση της απώλειας παραγωγής των αγροτών μας, διότι συντρέχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις

Πιο αναλυτικά η έχει ως εξής:
«Με την παρούσα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατόπιν οχλήσεων των παραγωγών οπωροφόρων καθώς και δένδρων με καρπούς με κέλυφος ,της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου μας ,και συστηματικών αυτοψιών των υπηρεσιών μας, προκύπτει ότι η της φετινής παραγωγής οπωροφόρων δένδρων καθώς και δενδρώδεις καλλιέργειες με καρπούς με κέλυφος στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου, κυμαίνεται από 80-90% μιας κανονικής παραγωγής ή της μέσης παραγωγής για την τελευταία 4ετία.
Από την ανάλυση των μετεωρολογικών στοιχείων, διαπιστώνονται δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τη χειμερινή και ανοιξιάτικη περίοδο (παρατεταμένη περίοδο βροχοπτώσεων, χαλαζόπτωσις και παγετού),οι οποίες κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας ,δε δημιούργησαν προϋποθέσεις για επιτυχή γονιμοποίηση και καρποφορία στα δένδρα καθώς και στα δένδρα με καρπούς με κέλυφος. Επίσης έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά και τα δέντρα από παγετό.
Οι του ΕΛΓΑ του Δήμου μας από το τέλος του χειμώνα μέχρι σήμερα, βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με την επόπτρια του ΕΛΓΑ του Νομού ,η οποία και διαπίστωσε το πρόβλημα σε όλη τη περιφέρεια του Δήμου.
Η ιδιαίτερα μειωμένη καρποφορία των οπωροφόρων δένδρων καθώς και των δένδρων με καρπούς με κέλυφος από τις συνεχείς και τη χαλαζόπτωση,οι ζημιές στα δέντρα από παγετό,εμφανίζεται και σε όλες τις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων και Σποράδων,σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης,με την οποία ο Δήμος Βόλου είναι σε συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση.
Σ΄ αυτούς τους δύσκολους και κρίσιμους καιρούς που διανείμουμε , το γεωργικό εισόδημα έχει υποστεί μεγάλη ζημιά και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί είναι πάρα πολλά.
Δεδομένου ότι οι έχουν προβεί στις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες με αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση, η εκμηδένιση της παραγωγής των οπωροφόρων δέντρων καθώς και των δένδρων με καρπούς με κέλυφος θα είναι ένα πρόσθετο μεγάλο οικονομικό πλήγμα για αυτούς.
Για το σκοπό αυτό παρακαλούμε να προβείτε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι ζημιές αυτές να ενταχθούν σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών ενισχύσεων σύμφωνα και με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιστάθμιση της απώλειας παραγωγής των αγροτών μας,διότι συντρέχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ΠΠΜ απαιτεί μετρήσεις για #διοξίνες στο Βόλο και παύση της καύσης σκουπιδιών #διοξίνες - https://t.co/tt396b1rMI -

  • Στην εκδήλωση της Πανθεσσαλικής Στέγης για τον Παπαδιαμάντη η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ - https://t.co/ZZTHlCiVge… -

  • Όμιλος δημοσιογραφίας στο πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου #όμιλοςδημοσιογραφίας #πρότυποΓυμνάσιοΒόλου - https://t.co/2Sv5uZg1iA -

"Αλιεύοντας" την είδηση