Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ζημιές στις καλλιέργειες του Δήμου Βόλου
Ζημιές στις καλλιέργειες του Δήμου Βόλου

Ζημιές στις καλλιέργειες του Δήμου Βόλου

Ενέργειες για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που υπέστησαν παραγωγοί οπωροφόρων και δένδρων με καρπούς με κέλυφος, στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου , ζητεί ο με έγγραφο του αντιδημάρχου, Άρη Σαββάκη που απευθύνεται μεταξύ άλλων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον

Συγκεκριμένα ζητείται να ενταχθούν σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών ενισχύσεων σύμφωνα και με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιστάθμιση της απώλειας παραγωγής των αγροτών μας, διότι συντρέχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις

Πιο αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατόπιν οχλήσεων των παραγωγών οπωροφόρων καθώς και δένδρων με καρπούς με κέλυφος ,της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου μας ,και συστηματικών αυτοψιών των υπηρεσιών μας, προκύπτει ότι η μείωση της φετινής παραγωγής οπωροφόρων δένδρων καθώς και δενδρώδεις με καρπούς με κέλυφος στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου , κυμαίνεται από 80-90% μιας κανονικής παραγωγής ή της μέσης παραγωγής για την τελευταία 4ετία.
Από την ανάλυση των μετεωρολογικών στοιχείων, διαπιστώνονται δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τη χειμερινή και ανοιξιάτικη περίοδο (παρατεταμένη περίοδο βροχοπτώσεων, χαλαζόπτωσις και παγετού),οι οποίες κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας ,δε δημιούργησαν προϋποθέσεις για επιτυχή γονιμοποίηση και καρποφορία στα οπωροφόρα δένδρα καθώς και στα δένδρα με καρπούς με κέλυφος. Επίσης έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά και τα από παγετό.
Οι ανταποκριτές του του Δήμου μας από το τέλος του χειμώνα μέχρι σήμερα, βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με την επόπτρια του του Νομού Μαγνησίας,η οποία και διαπίστωσε το πρόβλημα σε όλη τη περιφέρεια του Δήμου.
Η ιδιαίτερα μειωμένη καρποφορία των οπωροφόρων δένδρων καθώς και των δένδρων με καρπούς με κέλυφος από τις συνεχείς βροχοπτώσεις και τη ,οι ζημιές στα από παγετό,εμφανίζεται και σε όλες τις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων,σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης,με την οποία ο είναι σε συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση.
Σ΄ αυτούς τους δύσκολους και κρίσιμους καιρούς που διανείμουμε , το γεωργικό εισόδημα έχει υποστεί μεγάλη ζημιά και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί είναι πάρα πολλά.
Δεδομένου ότι οι αγρότες έχουν προβεί στις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες με αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση, η εκμηδένιση της παραγωγής των οπωροφόρων δέντρων καθώς και των δένδρων με καρπούς με κέλυφος θα είναι ένα πρόσθετο μεγάλο οικονομικό πλήγμα για αυτούς.
Για το σκοπό αυτό παρακαλούμε να προβείτε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι ζημιές αυτές να ενταχθούν σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών ενισχύσεων σύμφωνα και με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιστάθμιση της απώλειας παραγωγής των αγροτών μας,διότι συντρέχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση