Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ζημιές στη Μαγνησία από τη χθεσινή έντονη καταιγίδα
Ζημιές στη Μαγνησία από τη χθεσινή έντονη καταιγίδα

Ζημιές στη Μαγνησία από τη χθεσινή έντονη καταιγίδα

Zημιές στο Πήλιο κι τον Αλμυρό, προκάλεσε η χθεσινή έντονη κταιγίδα, καθώς όγκοι νερού παρέσυραν ό,τι βρήκαν στο διάβα τους και γέμισαν δρόμους με φερτές ύλες, εγώ ππροκλήθηκαν και κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρύνη, τα σημαντικότερα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, είναι στο δρόμο Χάνια – Κισσός, που διέρχεται το Χιονοδρομικό Κέντρο, όπου σημειώθηκε νέα κατολίσθηση (στο σημείο που είχε γίνει ξανά το χειμώνα), όπου η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία και μηχανήματα της – Σποράδων προσπαθούν να απομακρύνουν τους όγκους χώματος που έπεσαν στο δρόμο. Επίσης, το νερό παρέσυρε όγκους χώματος από το βουνό που έπεσαν στο δρόμο στη διαδρομή Χάνια – Ζαγορά.

Πρόβλημα υπάρχει και στο δρόμο Δράκεια – Χάνια, όπου το ποτάμι πέρασε πάνω από το δρόμο και κατέβασε βράχια και φερτές ύλες και μάλιστα σε ένα δρόμο που παραδόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας πριν ένα μήνα.

Επίσης στο Αϊδίνι, ξεχείλισε χείμαρρος, πέρασε το δρόμο και έριξε τα στηθαία που υπήρχαν, με να επέμβει η Τροχαία για να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Στον Αλμυρό προκλήθηκαν καταστροφές στο και στην αγροτική οδοποιΐα, ενώ χωρίς ρεύμα έμειναν όλη τη νύχτα Πτελεός και Σούρπη.

Τέσσερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας δουλεύουν για να αποκατασταθεί προσωρινά η κυκλοφορία στα σημεία που προέκυψε πρόβλημα.

Στο Βόλο, το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν μια μεγάλη λεύκα που έπεσε στον Κραυσίδωνα (Ζάχου- Αναλήψεως) και λόγω του νερού και του όγκου της η Πυροσβεστική δεν μπόρεσε να την κόψει και να την απομακρύνει, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα.

Τέλος, πλημμύρισαν βαμβακοκαλλιέργειςς την περιοχή του Στεφανοβικείου και επί τόπου πήγαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Βασ. Χατζόπουλος και Γ. Κίτσιος, για να δουν από κοντά τις καταστροφές.

Αγνοείται βοσκός στο εοχωράκι Αλμυρού

Eν τω μεταξύ, από χθες το βράδυ αγνοείται βοσκός στο εοχωράκι του Αλμυρού ενώ μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζονται οι για τον εντοπισμό του.

Ο βοσκός μετέβη με το αυτοκίνητό του σε κτηνοτροφική μονάδα που διαθέτει στην περιοχή Νεοχωράκι Αλμυρού κι από χθες το βράδυ αναζητείται.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα άσχημες λόγω της έντονης ς και των ανέμων.

Αργά το βράδυ ενημερώθηκε η Πυροσβεστική και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ κι αμέσως ξεκίνησαν για τον εντοπίσμο του.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρεις ομάδες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ ενώ σήμερα το πρωί κλήθηκε και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ανεύρεσης αγνοουμένων.

Να σημειωθεί ότι περίπου 700μ. από την κτηνοτροφική μονάδα έχει βρεθεί το αυτοκίνητο του βοσκού χωρίς τα κλειδιά πάνω και το μπουφάν του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση