Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Υποβρύχιο μουσείο στον Παγασητικό Κόλπο
Υποβρύχιο μουσείο στον Παγασητικό Κόλπο

Υποβρύχιο μουσείο στον Παγασητικό Κόλπο

Ένα μουσείο στον Παγασητικό Κόλπο, με αγάλματα εμπνευσμένα από το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας και τους θρυλικούς Κενταύρους πρόκειται να δημιουργηθεί στο Βόλο.

Εμπνευστής του φιλόδοξου έργου είναι το Ιχθυολογίας τού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στόχος η διεθνής του Βόλου,η ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού από τη στιγμή που θα είναι το πρώτο στην αλλά και η σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την τοπική κοινωνία.

Στα σχέδια είναι να δημιουργηθεί ένας τεχνητός ύφαλος στον Παγασητικό κόλπο, ο οποίος θα αποτελείται από γλυπτά εμπνευσμένα από τη μυθολογία που είναι συνυφασμένη με την περιοχή της Θεσσαλίας: τον Ιάσονα, τους Αργοναύτες και τους Κενταύρους.

Εκτός από το πρώτο μουσείο γλυπτών στην , το φιλοδοξεί να είναι το πρώτο στον κόσμο το οποίο θα έχει χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από δωρεές.

Για το λόγο αυτό, η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει ανοίξει έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο μπορεί ο καθένας να καταθέσει το χρηματικό που επιθυμεί. Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει και εκστρατεία χρηματοδότησης στο διαδίκτυο, για την προώθηση της ιδέας και στο εξωτερικό.

Άλλωστε, ένας από τους πολλούς παράλληλους στόχους του έργου, είναι η διεθνής της πόλης του Βόλου, αλλά και η ανάδειξη του καταδυτικού τουρισμού ως έναν νέο, δυναμικό κλάδο του τουρισμού στην .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανανέωση συνεργασίας ποδοσφαιριστών του Θησέα Αγριάς #ΓΣΘησέαςΑγριάς - https://t.co/ymnS5snDkP -

  • Ασφαλτόστρωση της οδού Βλάχα-Βροντερό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/enhrih2H9A -

  • Χρηματοδότηση ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης σε Συκούριο και Νίκαια - https://t.co/T09JTFEuVL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση