Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Υποστελεχωμένο το τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μαγνησίας
Υποστελεχωμένο  το  τμήμα  Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μαγνησίας

Υποστελεχωμένο το τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μαγνησίας

Επερώτηση γι την υποστελέχωση του τμήμτος Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μαγνησίας κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 27|06|2016 η παράταξη «Δρόμος Ανατροπής για την ».

Επισημάνθηκε ότι και οι οχτώ Δήμοι του Νομού Μαγνησίας έχουν έντονη αλιευτική δραστηριότητα και δυνατότητες ς και η υποστελέχωση του Τμήματος στη Μαγνήσια έχει δημιουργήσει προβλήματα στους Αλιευτικούς Συλλόγους της περιοχής.

Σήμερα, στο Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μαγνησίας, μετά την συνταξιοδότηση του ιχθυολόγου προϊσταμένου δεν υπάρχει κανένας ιχθυολόγος, ενώ έχει παραμείνει στην υπηρεσία μόνο ένας υπάλληλος, ο οποίος (παρά την σχετική του εμπειρία λόγω της ενασχόλησής του, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις καθώς εκτός από τον φόρτο του έργου του – δεν είναι ιχθυολόγος αλλά γεωπόνος, πρέπει να υπηρετήσει και τις αντίστοιχες ανάγκες.

Τα θέματα που αφορούν στο Τμήμα Αλιείας είναι ποικίλα και σημαντικά (παρακολούθηση της αλιευτικής παρς για τα περίπου 500 σκάφη μικρότερα των 10μ, η υλο του επερχόμενου ΕΣΠΑ 2014-2020 ,αδειοδοτήσεις , μεταβιβάσεις σκαφών κ.λπ.).

Η αδιαμφισβήτητη αλιευτική δύναμη στο Νομό Μαγνησίας απαιτεί την άμεση στελέχωση του Τμήματος Αλιείας και την παραμονή του στο Νομό , ώστε να αξιοποιηθούν οι πόροι του ΕΣΠΑ 2014-2020 , ενώ παράλληλα θα πρέπει μέσα από το Πρόγραμμα Αλιεία & Θάλασσα 2014-20 να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας και την του τος στον Παγασητικό και στις .

Με βάση τα παραπάνω ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη να δεσμευτεί ότι δεν θα μεταφερθούν οι αρμοδιότητες του Τμήματος στην υπηρεσία της στη Λάρισα, καθώς η Μαγνησία πρέπει να έχει πλήρεις υπηρεσίες στον τομέα της Αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας.

Στην απάντησή του , ο κ. Αγοραστός δεσμεύτηκε για την παραμονή του τμήματος Αλιείας στο Νομό Μαγνησίας και την στελέχωσή του σύντομα με ιχθυολόγο επιστήμονα.

Εξ' αφορμής της επερώτησης, επισημάνθηκε επίσης η χρόνια υποστελέχωση των υπηρεσιών της περιφέρειας και η ανάγκη έγκαιρης εξασφάλισης των προβλεπόμενων κονδυλίων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση