Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Υπόμνημα ΣΒΘΚΕ για τις ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών
Υπόμνημα ΣΒΘΚΕ για τις ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών

Υπόμνημα ΣΒΘΚΕ για τις ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών

Υπόμνημα  απηύθυνε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στην υπουργό Εργασίας, , στον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο και στον Διοικητή ΕΦΚΑ  Αθανάσιο Μπακαλέξη με αφορμή την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών και την αποτύπωση της ορθότητας των στοιχείων τους και της πληρότητας αυτών.

Με αφορμή την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών επιθυμούμε να θέσουμε στην προσοχή σας ένα θέμα που αφορά στην αποτύπωση της ορθότητας των στοιχείων τους και της πληρότητας αυτών.

Ειδικότερα, όπως μας γνώρισαν μέλη μας, τα αναρτημένα σημειώματα που αφορούν σε συνερ τους, περιλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων, ατομικά στοιχεία αυτών, ή στοιχεία της οικογενειακής τους κατάστασης.

Σε πολλές περιπτώσεις, διαπιστώθηκε ότι τα αναγραφόμενα στοιχεία  δεν ισχύουν πλέον, έχουν αλλάξει, όπως για παράδειγμα η ταχυδρομική διεύθυνση ή και τα τηλέφωνα ς. Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είναι συμπληρωμένα τα πεδία που αφορούν στην οικογενειακή τους κατάσταση, τα οποία ως φαίνεται είναι απαιτούμενα να συμπληρωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες που έλα οι από την τους με το του ΕΦΚΑ.

Ωστόσο, για τη διόρθωση αυτών των στοιχείων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία που υπάγονται προκειμένου τα ατομικά τους στοιχεία να επικαιροποιηθούν, μέσα από μια ιδιαίτερα γραφειοκρατική και χρονοβόρα διαδικασία.

Εκτίμησή μας είναι ότι αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να απλουστευτεί και να παρασχεθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμέ να προβούν οι ίδιοι στη διόρθωση και την επικαιροποίηση των στοιχείων τους, ηλεκτρονικά, μέσω αυτής της φόρμας, υποβάλλοντας αυτή αυτόματα χωρίς κόπο και κόστος.

Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να προτείνουμε να εξετάσετε τη δυνατότητα δημιουργίας δυναμικών πεδίων του πληροφοριακού συστήματος προς συμπλήρωση, από τους ίδιους τους ασφαλισμέ.

Βέβαιοι ότι θα θελήσετε να εξετάσετε την πρότασή μας, για την απλούστευση των απαιτούμενων διαδικασιών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση