Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας
Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν στις 8 Απριλίου , η Εταιρεία Διαχείρισης Α' Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου ΑΕ, και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών ς & Στερεάς Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe NetworkHellas.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που επί μακρόν, έχουν αναπτύξει οι δύο Φορείς, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωσή της.

Η συνένωση των δυνάμεών τους, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών που έχουν αποκομίσει από τη μέχρι τ δραστηριοποίησή τους, και η από κοινού ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών, αναμένεται να επιταχύνουν και να πολλαπλασιάσουν τα αποτελέσματα στους ακόλουθους τομείς επιχειρηματικότητας:

  • Την υποβοήθηση του αναπτυξιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων (Industry 4.0) και την ένταξη τους σε διεθνείς αλυσίδες αξίας,

  • Την ενίσχυση των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη τεχνολογιών και πρωτοβουλιών στους τομείς της κυκλικής οικονομίας, της ενεργειακής εξοικονόμησης και της κλιματικής αλλαγής.

  • Την αποτελεσμάτων έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας στις

  • Τη διοργάνωση ημερίδων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα επιχειρηματικότητας, πνευματικής ιδιοκτησίας, ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

  • Την αύξηση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και της προβολής των ΜμΕ, των προϊόντων τους και υπηρεσιών τους, σε νέες αγορές.

  • Την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για την Έρευνα και την Καινοτομία.

  • Τη διευκόλυνση συμμετοχής σε της ΕΕ, σχετικά με νέες ή εφαρμοσμένες ευρωπαϊκές πολιτικές.

  • Την ουσιαστική υποβοήθηση της εφαρμογής της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης, καθώς και της διαδικασίας επιχειρηματικής ανακάλυψης.

  • Την ανάπτυξη νέων προϊόντων και συνεργασιών.

Οι παραπάνω περιγραφόμενες δράσεις αναμένεται να υποστηριχθούν σημαντικά από τη συμμετοχή του Συνδέσμου Βιομηχανιών ς & Στερεάς Ελλάδος στο Enterprise Europe NetworkHellas, μέλος του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου παγκοσμίως δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, το οποίο αποτελείται από περισσότερους από 700 συνεργαζόμενους φορείς σε εντός και εκτός ς, αναμένεται

Ο Σύνδεσμος προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του Δικτύου στις της περιοχής ευθύνης του, προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους μέσω της καινοτομίας και να υποστηρίξει την εξωστρεφή τους δραστηριότητα.

Λόγω της τήρησης των μέτρων αυξημένης ς, η υπογραφή του πρωτοκόλλου έγινε διαδικτυακά, μεταξύ της προέδρου του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος  Ελένης Κολιοπούλου, και της προέδρου και δ/νουσας συμβούλου της Εταιρείας Διαχείρισης Α' Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου ΑΕ, Ιωάννας Κιντά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση