Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας
Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας

υπέγραψαν στις 8 Απριλίου , η Εταιρεία Διαχείρισης Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου ΑΕ, και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe NetworkHellas.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που επί μακρόν, έχουν αναπτύξει οι δύο Φορείς, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωσή της.

Η συνένωση των δυνάμεών τους, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών που έχουν αποκομίσει από τη μέχρι τώρα δραστηριοποίησή τους, και η από κοινού ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών, αναμένεται να επιταχύνουν και να πολλαπλασιάσουν τα στους ακόλουθους τομείς επιχειρηματικότητας:

 • Την υποβοήθηση του αναπτυξιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων (Industry 4.0) και την ένταξη τους σε διεθνείς αλυσίδες αξίας,

 • Την ενίσχυση των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη τεχνολογιών και πρωτοβουλιών στους τομείς της κυκλικής οικονομίας, της ενεργειακής εξοικονόμησης και της κλιματικής αλλαγής.

 • Την προώθηση αποτελεσμάτων έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας στις

 • Τη διοργάνωση ημερίδων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα επιχειρηματικότητας, πνευματικής ιδιοκτησίας, ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

 • Την αύξηση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και της προβολής των ΜμΕ, των προϊόντων τους και υπηρεσιών τους, σε νέες αγορές.

 • Την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για την Έρευνα και την Καινοτομία.

 • Τη διευκόλυνση συμμετοχής σε διαβουλεύσεις της , σχετικά με νέες ή εφαρμοσμένες ευρωπαϊκές πολιτικές.

 • Την ουσιαστική υποβοήθηση της εφαρμογής της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης, καθώς και της διαδικασίας επιχειρηματικής ανακάλυψης.

 • Την ανάπτυξη νέων προϊόντων και συνεργασιών.

Οι παραπάνω περιγραφόμενες δράσεις αναμένεται να υποστηριχθούν σημαντικά από τη συμμετοχή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος στο Enterprise Europe NetworkHellas, μέλος του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου παγκοσμίως δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, το οποίο αποτελείται από περισσότερους από 700 συνεργαζόμενους φορείς σε εντός και εκτός Ευρώπης, αναμένεται

Ο Σύνδεσμος προσφέρει δωρεάν τις του Δικτύου στις της περιοχής ευθύνης του, προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους μέσω της καινοτομίας και να υποστηρίξει την εξωστρεφή τους δραστηριότητα.

Λόγω της τήρησης των μέτρων αυξημένης προστασίας, η υπογραφή του πρωτοκόλλου έγινε διαδικτυακά, μεταξύ της προέδρου του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος  Ελένης Κολιοπούλου, και της προέδρου και δ/νουσας συμβούλου της Εταιρείας Διαχείρισης Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου ΑΕ, Ιωάννας Κιντά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

 • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

 • H Λυρική στη Σκιάθο #ΕθνικήΛυρικήΣκηνή - https://t.co/fVAcKKVzkY -

"Αλιεύοντας" την είδηση