Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Υποδοχή Γαλλικής αποστολής του Lycée Professionnel Funay Hélène Boucher στο Le Mans
Υποδοχή Γαλλικής αποστολής του Lycée Professionnel Funay Hélène Boucher στο Le Mans

Υποδοχή Γαλλικής αποστολής του Lycée Professionnel Funay Hélène Boucher στο Le Mans

 Ως φιλοξενούμενη της «Μαγνήτων Κιβωτού», από την

 

Στο πλαίσιο της σειράς δράσεων και εκδηλώσεων που υλοποίησε τα προηγούμενα χρόνια, ο Φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός”, φιλοξενεί από τις 18-27 Μαρτίου στην περιοχή  46 μαθητές, εκ των οποίων 4 καθηγητές, του Lycée Professionnel Funay Hélène Boucher, της πόλης Le Mans της Γαλλίας. Οι μαθητές εκπαιδεύονται σε διάφορα επαγγέλματα του Τουρισμού και η Μαγνησία προσφέρεται ως περιοχή για ποικίλες τουριστικές δραστηριότητες.

 

Στις 20 Μαρτίου έγινε υποδοχή από την στο ξενοδοχείο Xenia Palace Portaria όπου έγινε εκτενής ενημέρωση για τις δράσεις, τις προοπτικές και τις επιδιώξεις του ξενοδοχειακού κλάδου στην περιοχή .

Συγκεκριμένα, η Ένωση παρουσίασε τα είδη τουρισμού που μπορεί να απολαύσει ένας επισκέπτης Μαγνησίας και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, στο πλήθος των εκκλησιών και των μοναστηριών που υπάρχουν στη Μαγνησία με αποτέλεσμα την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, τις παραλίες κατά μήκος του Αιγαίου και του Παγασητικού καθώς και τις εναλλακτικές δραστηριότητες που μπορεί να βιώσει κανείς στο Πήλιο, ανάμεσα σε αυτές και ο γαστρονομικός τουρισμός.

Την επόμενη μέρα, 21 Μαρτίου, η γαστρονομία της περιοχής έγινε πράξη, καθώς η επίσκεψη της αποστολής στον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» για την παρακολούθηση παραγωγής και εμφιάλωσης Ελληνικού κρασιού και τσίπουρου, έδωσε την ιδέα να γίνει ένα μάθημα μαγειρικής ως προς την παρασκευή της μουσταλευριάς από την Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου και από τον Σύλλογο Γυναικών Νέας Αγχιάλου.

Η είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει παραδοσιακές πίτες και μουστοκούλουρα από τις γυναίκες της περιοχής, ενώ το μενού «έκλεισε» με το αγαπημένο φαγητό «χοιρινό με λάχανο».

Παράλληλα έγινε παρουσίαση της περιοχής μέσω διαφόρων videos.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κακοκαιρία: Η «Ελπίδα» χτυπάει την Αττική – Προβλήματα στις μετακινήσεις, ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει… - https://t.co/5YBhDb30bs -

  • Επίσκεψη Αθανάσιου Λιούπη στο Κέντρο Υγείας Βόλου και στον ΕΦΚΑ #ΚέντροΥγείαςΒόλου - https://t.co/2a0iJK5LDZ -

  • Έντονη #χιονόπτωση στη Μαγνησία και το Βόλο #χιονόπτωση - https://t.co/Ss98aXpFQG -

"Αλιεύοντας" την είδηση