Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Υποχρεωτικά διάδρομος 3,5 μέτρων και καθαίρεση σταθερών κατασκευών
Υποχρεωτικά διάδρομος 3,5 μέτρων και καθαίρεση σταθερών κατασκευών

Υποχρεωτικά διάδρομος 3,5 μέτρων και καθαίρεση σταθερών κατασκευών

Tροποποιείτι  η κνονιστική απόφαση του Δήμου για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, με την προσθήκη γνωμοδότησης της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου που ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά διάδρομος 3,5 μέτρων, όπως ορίζει η για τη διέλευση οχημάτων ανάγκης, όπως πυροσβεστικά και .

Επιπλέον, προβλέπεται η καθαίρεση των σταθερών κατασκευών και η προσωρινών.

Η Κανονιστική Απόφαση, που ενέκρινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, θα ενσωματωθεί στην υπάρχουσα και θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που συνεδριάζει μεθαύριο Πέμπτη, το απόγευμα, στο Δημαρχείο.

 

Συγκεκριμένα, για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, αναψυκτήρια κ.λπ.) που υπάρχουν πέριξ της Πλατείας Αγίου ικολάου , τα οποία έχουν αναπτύξει υπαίθριες , μόνιμες, ξύλινες , σκεπαστές κατασκευές  ,η Δημοτική Κοινότητα Βόλου  προτείνει την αποξήλωση   αυτών, καθώς και την    τραπεζοκαθισμάτων έμπροσθεν των καταστημάτων.

Ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων  θα οριοθετηθεί από την αρμόδια  υπηρεσία, με την προϋπόθεση εξασφάλισης  συνεχόμενου διαδρόμου διέλευσης πεζών και οχημάτων (έκτακτης ανάγκης) πλάτους 3,5 μέτρων.

Τα παραπάνω  τέθηκαν στην σημερινή της  ΕΠΖ για την τροπο  της ς απόφασης του Δημοτικού  Συμβουλίου για την παραχώρηση  χρήσης κοινόχρηστων χώρων  και συγκεκριμένα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων  στη Δημοτική Ενότητα Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση