Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Υποχρεωτικά διάδρομος 3,5 μέτρων και καθαίρεση σταθερών κατασκευών
Υποχρεωτικά διάδρομος 3,5 μέτρων και καθαίρεση σταθερών κατασκευών

Υποχρεωτικά διάδρομος 3,5 μέτρων και καθαίρεση σταθερών κατασκευών

Tροποποιείται  η κανονιστική απόφαση του Δήμου για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, με την προσθήκη γνωμοδότησης της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου που ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά διάδρομος 3,5 μέτρων, όπως ορίζει η νομοθεσία για τη διέλευση οχημάτων ανάγκης, όπως πυροσβεστικά και ασθενοφόρα.

Επιπλέον, προβλέπεται η καθαίρεση των σταθερών κατασκευών και η ανάπτυξη προσωρινών.

Η Κανονιστική Απόφαση, που ενέκρινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, θα ενσωματωθεί στην υπάρχουσα και θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που συνεδριάζει μεθαύριο Πέμπτη, το απόγευμα, στο Δημαρχείο.

 

Συγκεκριμένα, για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, αναψυκτήρια κ.λπ.) που υπάρχουν πέριξ της Πλατείας Αγίου Νικολάου , τα οποία έχουν αναπτύξει υπαίθριες , μόνιμες, ξύλινες , σκεπαστές κατασκευές  ,η Δημοτική Κοινότητα Βόλου  προτείνει την αποξήλωση   αυτών, καθώς και την ανάπτυξη   τραπεζοκαθισμάτων έμπροσθεν των καταστημάτων.

Ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων  θα οριοθετηθεί από την αρμόδια  υπηρεσία, με την προϋπόθεση εξασφάλισης  συνεχόμενου διαδρόμου διέλευσης πεζών και οχημάτων (έκτακτης ανάγκης) πλάτους 3,5 μέτρων.

Τα παραπάνω  τέθηκαν στην σημερινή συνεδρίαση της  ΕΠΖ για την τροποποίηση  της κανονιστικής απόφασης του Δημοτικού  Συμβουλίου για την παραχώρηση  χρήσης κοινόχρηστων χώρων  και συγκεκριμένα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων  στη Δημοτική Ενότητα Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε τροχαίο στη Ν. Ιωνία - https://t.co/kGVXrWnjkL -

  • Ανησυχία του ΙΣΜ για τη συνεχιζόμενη πανδημία COVID 19 - https://t.co/nRUTPw1Ofa -

  • Εσφαλμένες τιμές έδινε επί μιάμιση ημέρα ο αναλυτής αιωρουμένων σωματιδίων - https://t.co/dp5oqmpsmB -

"Αλιεύοντας" την είδηση