Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Υπό την αιγίδα της UNESCO η μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη του κόσμου
Υπό την αιγίδα της UNESCO η μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη του κόσμου

Υπό την αιγίδα της UNESCO η μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη του κόσμου

 

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η διοργάνωση της μεγαλύτερης τσιπουροκατάνυξης του κόσμου παράλληλα με τις συν των φορέων που θα συνεργαστούν στο μεγάλο γεγονός.

Διπλός ο στόχος του νέου ρεκόρ Γκίνες για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεδομένου ότι εκτός από την προώθηση της αναγνωρισιμότητας του τσίπουρου ως εθνικού προϊόντος, παράλληλα προωθείται και η γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής μας παγκοσμίως.

Τη μεγάλη του ικανο εξέφρασε ο πρόεδρος της για την επισφράγιση των προσπαθειών του με την ένταξη της διοργάνωσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, η οποία παραχωρήθηκε σήμερα 12 Απρίλιου.

Σε συνέχεια του παγκοσμίου ρεκόρ Γκίνες, που η της Περιφέρειας Θεσσαλίας κατέρριψε στις 31 Αυγούστου 2012 για το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου, με τη συμμετοχή 5.614 χορευτών και 40.000 επισκεπτών και κατάφερε να προβάλει τόσο τη Μαγνησία όσο και ολόκληρη τη Θεσσαλία παγκοσμίως, ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ θα διοργανώσει παγκόσμιο συνέδριο με τη συμμετοχή είκοσι χωρών που έχουν κατακτήσει ρεκόρ Γκίνες. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να παρουσιάσουν οι χώρες τις απόψεις τους -στην περίπτωση που έγινε απολογισμός- για το πώς επηρέασε και επέδρασε στην τουριστική προβολή και την ανάπτυξη της περιοχής τους το συγκεκριμένο γεγονός. Στο συνέδριο θα ανταλλάξουν απόψεις οι εκπρόσωποι των χωρών που έχουν κατακτήσει ρεκόρ Γκίνες από τις διάφορες χώρες και θα καταθέσουν τα συμπεράσματα προκειμένου να αξιοποιηθούν μελλοντικά.

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα τέτοιο παγκόσμιο συνέδριο με τα αποτελέσματα και τη σημασία των ρεκόρ Γκίνες.
Μετά από που είχε ο πρόεδρος Κ. με την Μαρία – Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, πέτυχε ο κ. οι εκδηλώσεις να γίνουν υπό την αιγίδα της UNESCO, δεδομένου ότι η μεσογειακή διατροφή που θα προβληθεί στην «τσιπουροκατάνυξη» ανήκει στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Ο κ. Χαλέβας δήλωσε πως γίνονται ενέργειες το συνέδριο να τεθεί και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Μεταξύ των καλεσμένων που θα παρευρεθούν θα εκπροσωπηθεί τόσο το (ECTN) όσο και εκπρόσωποι άλλων διεθνών φορέων όπως το NECSTOUR και το EUROPA NOSTRA. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 27 Αυγούστου 2016, επίσημοι προσκεκλημένοι από τις χώρες που θα συμμετέχουν, εκτός των συνέδρων εκπροσώπων των ρεκόρ Γκίνες, θα είναι και δημοσιογράφοι της περιοχής τους, προκειμένου να δοθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα.

Το κλείσιμο του συνεδρίου θα ολοκληρωθεί με την τσιπουροκατάνυξη σε ένα «τραπέζι» ενός χιλιομέτρου στην παραλία του Βόλου, όπου οι παραγωγοί ούζου και τσίπουρου της Θεσσαλίας θα φέρουν, προσφέροντας τα προϊόντα τους, προκειμένου να προβληθούν παγκοσμίως διότι το γεγονός θα ολοκληρωθεί υποβάλλοντας νέα υποψηφιότητα για ρεκόρ Γκίνες με θέμα «η μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη του κόσμου». Επίσης θα προσφερθούν εδέσματα μεσογειακής διατροφής από τους πολιτιστικούς συλλόγους των δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των γυναικείων συνεταιρισμών.

Αναμένεται στην παραλία του Βόλου εκείνες τις μέρες να παρευρεθούν περισσότερα από 40.000 άτομα. Είναι δεδομένο ότι με το νέο ρεκόρ Γκίνες που θα πετύχουμε για μια ακόμη φορά θα προβάλουμε την περιοχή μας παγκοσμίως και ιδιαίτερα το τσίπουρο και την τοπική γ, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας. Τα αποτελέσματα της ς είναι σίγουρο ότι θα είναι τα μέγιστα προβάλλοντας έτσι τόσο την Μαγνησία και τη Θεσσαλία όσο και ολόκληρη την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο κ. Χαλέβας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση