Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Παρουσίαση πολυσέλιδου τόμου για την Υπέρεια Κρήνη Βελεστίνου
Παρουσίαση πολυσέλιδου τόμου για την Υπέρεια Κρήνη Βελεστίνου

Παρουσίαση πολυσέλιδου τόμου για την Υπέρεια Κρήνη Βελεστίνου

Εκδήλωση της με τα Πρακτικά του ΣΤ΄ Διεθνούς Συνεδρίου «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στον Πεζόδρομο του Βελεστίνου, με διοργανωτές τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

11.30 π.μ. ΄Εναρξη

-Χαιρετισμός δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκα.

-Χαιρετισμός του προέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα Δρ. Δημ. Καραμπερόπουλου και ολιγόλεπτη παρουσίαση του πρόσφατου βιβλίου «Ενας όψιμος, άδικος επικριτής του επαναστάτη Ρήγα Βελεστινλή».

-Παρουσίαση του τόμου ΥΠΕΡΕΙΑ με τα Πρακτικά του ΣΤ΄ Διεθνούς Συνεδρίου «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας»

1). Τις 15 μελέτες για τις αρχαίες Φερές θα παρουσιάσει η Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου, Δ.Φ., αρχαιολόγος και πρ. Προϊσταμένη της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστ. και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βόλου.

2). Τις 20 μελέτες για το Βελεστίνο και την γύρω περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα παρουσιάσει ο Παν. Καμηλάκης, πρ. Ερευνητής του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

3). Τις 48 μελέτες για τον Ρήγα Βελεστινλή θα παρουσιάσει ο καθηγητής Ιστορίας του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Αθ. Καραθανάσης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ναό στη Βρύναινα Αλμυρού - https://t.co/ceXzjOEYjp -

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

"Αλιεύοντας" την είδηση