Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Υπέρ της πρωτοβουλίας του Υπουργείου για το τσίπουρο το Επιμελητήριο Μαγνησίας
Υπέρ της πρωτοβουλίας του Υπουργείου για το τσίπουρο το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Υπέρ της πρωτοβουλίας του Υπουργείου για το τσίπουρο το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Ε  χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων  αναφορικά με την τυποποίηση και εμπορία του χύμα υ.

Σύμφωνα με το 75, παρ. 3, εδ. της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών», το προϊόν που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο χύμα είναι το προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διημερών) και οποιαδήποτε άλλη αναγραφή ονομασίας για χύμα προϊόντα αυτού του τύπου, όπως «Τσίπουρο» ή «Τσικουδιά» (τα οποία διατίθενται αποκλειστικά εμφιαλωμένα) στους τιμοκαταλόγους και στα λοιπά έγγραφα διακίνησης και εμπορίας, απαγορεύεται.

Με αυτό τον τρόπο εφεξής, νόμιμοι αποσταγματοποιοί προστατεύονται από κάθε είδους λαθρεμπόριο και νοθεία, φαινόμενα που ταλανίζουν διαχρονικά τόσο οινοποιητικούς Συνεταιρισμούς, όσο και ιδιώτες παραγωγούς που νόμιμα προχωρούν στη συγκεκριμένη παραγωγή.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο από το λαθρεμπόριο υ χάνονται έσοδα πάνω 300 εκατ. ετησίως, γεγονός που αποτελεί μία χρόνια αφξη από τα του κράτους.

Το Ε θα είναι υποστηρικτής τέτοιων ενεργειών που προστατεύουν τόσο τον νόμιμο παραγωγό και τους παραγωγικούς κλάδους μέσω της προστασίας των εμπορικών σημάτων, όσο και την εθνική οικονομία.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, προκειμένου να τηρηθεί το , η ενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή έχει εντάξει στο ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο ελέγχου και εποπτείας της αγοράς τους κλάδους και τα σημεία που εμπλέκονται στην διακίνηση και πώληση των εν λόγω προϊόντων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση