Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Υπέρ της πρωτοβουλίας του Υπουργείου για το τσίπουρο το Επιμελητήριο Μαγνησίας
Υπέρ της πρωτοβουλίας του Υπουργείου για το τσίπουρο το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Υπέρ της πρωτοβουλίας του Υπουργείου για το τσίπουρο το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το   χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων  αναφορικά με την τυποποίηση και εμπορία του χύμα τσίπουρου.

Σύμφωνα με το άρθρο 75, παρ. 3, εδ. της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 «δικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών», το προϊόν που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο χύμα είναι το προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διημερών) και οποιαδήποτε άλλη αναγραφή ονομασίας για χύμα αυτού του τύπου, όπως «Τσίπουρο» ή «Τσικουδιά» (τα οποία διατίθενται αποκλειστικά εμφιαλωμένα) στους τιμοκαταλόγους και στα λοιπά έγγραφα διακίνησης και εμπορίας, απαγορεύεται.

Με αυτό τον τρόπο εφεξής, νόμιμοι αποσταγματοποιοί προστατεύονται από κάθε είδους λαθρεμπόριο και νοθεία, φαινόμενα που ταλανίζουν διαχρονικά τόσο οινοποιητικούς Συνεταιρισμούς, όσο και ιδιώτες παραγωγούς που νόμιμα προχωρούν στη συγκεκριμένη παραγωγή.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο από το λαθρεμπόριο τσίπουρου χάνονται έσοδα πάνω 300 εκατ. ετησίως, γεγονός που αποτελεί μία χρόνια αφαίμαξη από τα του κράτους.

Το θα είναι υποστηρικτής τέτοιων ενεργειών που προστατεύουν τόσο τον νόμιμο παραγωγό και τους παραγωγικούς κλάδους μέσω της προστασίας των εμπορικών σημάτων, όσο και την εθνική .

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την σχετική του Υπουργείου, προκειμένου να τηρηθεί το θεσμικό πλαίσιο, η ενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή έχει εντάξει στο ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο ελέγχου και ς της αγοράς τους κλάδους και τα σημεία που εμπλέκονται στην διακίνηση και πώληση των εν λόγω προϊόντων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση