Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ξενοδόχοι: κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου στις ατομικές επιχειρήσεις
Ξενοδόχοι: κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου στις ατομικές επιχειρήσεις

Ξενοδόχοι: κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου στις ατομικές επιχειρήσεις

Εντελώς αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς καμία συζήτηση ο δέχεται ένα ακόμη ύπουλο χτύπημα. Ενώ μέσα στα πάγια αιτήματά μας ήταν η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα «εργαλεία δουλειάς», που είναι τα ξενοδοχεία και απαίτησή μας η κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου στις ατομικές επιχειρήσεις – ένας άδικος και άνισος φόρος -, επιβάλλεται στον τουρισμό συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ στα «εργαλεία» της δουλειάς μας.

Τα παραπάνω τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και καλεί τους του Νομού να καταψηφίσουν επαίσχυντες-όπως τις χαρακτηρίζουν τροπολογίες, προκειμένου να μην κριθούν ανπεπιθύμητοι, ενώ προσθέτει: “Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει ο «κουρνιαχτός» από τα στοιχήματα του Πρωθυπουργού για νέο ρεκόρ αφίξεων σήμερα στον τουρισμό. Στοιχηματίζουμε και εμείς λοιπόν με τη σειρά μας για το ρεκόρ λουκέτων, απολύσεων εργαζομένων και δημιουργίας στρατιών ανέργων επιχειρηματιών.

Ταυτιζόμαστε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων”, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πρόκειται για ρύθμιση που εκτελεί εν ψυχρώ τις χιλιάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας – μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις στην πλειονότητά τους – τινάζει στον αέρα την ήδη βεβαρημένη οικονομική τους θέση και σε συνδυασμό με το σύνολο των πρόσθετων φόρων και επιβαρύνσεων που τις καταπλακώνουν, θα έχει ολέθριες συνέπειες». Και προσθέτει ότι ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ «θα οδηγήσει σε λουκέτα, σε απώλεια μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας, σε σημαντική υστέρηση του εισοδήματος που μέσω των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, διαχέεται στους τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, ιδίως στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και εν τέλει, σε μεγαλύτερες απώλειες εσόδων για το κράτος».

Είναι η δεύτερη φορά που καλούμε τους της περιοχής μας να πάρουν θέση. Στο «μαρτύριο της σταγόνας» αναφερόμαστε γιατί θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να ισχυριστεί ότι η επιβολή φόρου 0,1% δεν είναι πια και τόσο δραματική.

Σταγόνα στη σταγόνα λοιπόν.

Διπλασιάστηκε το ΦΠΑ, αυξήθηκε κατά μια ακόμα μονάδα από 23 σε 24%, οι φόροι μαζί με τις προκαταβολές φόρων ξεπερνούν το 60% του εισοδήματος μας, μας απαλύνουν τον φόρο με την αναστολή επιβολής του συμπληρωματικού φόρου για το 2017 και χωρίς να ξέρουμε από πού μας ήρθε, ξανά επιβολή συμπληρωματικού φόρου στα «εργαλεία» της δουλειάς μας.
Μέσα στις «πρωτιές» του τουρισμού φαίνεται ότι είναι και το παγκόσμιο φαινόμενο να φορολογούνται τα «εργαλεία δουλειάς» εντός του επιχειρηματικού κλάδου.

Καλούμε τους του Νομού Μαγνησίας να μην ψηφίσουν τέτοιες επαίσχυντες τροπολογίες.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ενώ έχουμε την ευκαιρία να εκπροσωπείται η Μαγνησία από 3 κυβερνητικούς βουλευτές από το Νομό μας, να φτάσουμε στο σημείο να αναγκαστούμε να τους θεωρήσουμε ανεπιθύμητα πρόσωπα.

Αντίθετα πιστεύουμε ότι πρέπει να βρούμε πεδίο συνεργασίας μαζί τους και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την περιοχή μας και για τη χώρα μας.
Βρισκόμαστε λίγο πριν από την καταστροφή. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να την αποφύγουμε.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθίγγανοι αποπειράθηκαν να κλέψουν σίδερα από το 304 ΠΕΒ #304ΠΕΒ - https://t.co/77vUkRJTWG -

  • Σύγχρονο αστικό πάρκο στη συνοικία Γερμανικών στη Νέα Ιωνία Βόλου #συνοικίαΓερμανικών - https://t.co/ae8Lawr4zd -

  • Εκδηλώσεις στη μνήμη Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος #μνήμηΕβραίων - https://t.co/OIfBRsRJQo -

"Αλιεύοντας" την είδηση