Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ξεμπλόκαρε η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες
Ξεμπλόκαρε η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες

Ξεμπλόκαρε η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες

Επίμονες παρεμβάσεις του βουλευτή Κων. Μαραβέγια στο αρμόδιο υπουργείο 

Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στις διαδικασίες καταβολής του επιδόματος των 800 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες και από την Παρασκευή 22/5/2020 άρχισε η πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε θέσει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, από τις 15 Μαΐου, ο της Νέας Δημοκρατίας  Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Τα προβλήματα είχαν σχέση με την εφαρμογή του κριτηρίου περί ΦΠΑ κατά τον τελικό καθορισμό των δικαιούχων από την ΑΑΔΕ και αφορούσαν πολλές περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων με περισσότερους του ενός ΚΑΔ και στη .

Μάλιστα, εκτός από την ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, ο κ. Μαραβέγιας είχε επικοινωνήσει και τηλεφωνικά με τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου, πιέζοντας για την επίλυση του προβλήματος και το ξεμπλοκάρισμα της καταβολής του επιδόματος σε εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες.

Δωρεά ISO BOX στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Εξασφαλίστηκε έπειτα από παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κων. Μαραβέγια η δωρεά οικίσκου ISO BOX από την τσιμεντοβιομηχανία της στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου για την εξέταση ύποπτων κρουσμάτων Covid-19. Μετά τη διατύπωση του σχετικού αιτήματος από τον δήμαρχο του νησιού Στ. Περίσση, ο κ. Μαραβέγιας επικοινώνησε με τη διευθύντρια της κ. Ιωαννίδου, η οποία δεσμεύτηκε ότι το επόμενο κιόλας διάστημα θα σταλεί στη Σκόπελο ο οικίσκος προκειμένου να εγκατασταθεί στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

«Πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου από το υπ. Εσωτερικών

«Άνοιξε ο » για τη χρηματοδότηση έργων του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με γραπτή απάντηση στη Βουλή του υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου, έπειτα από σχετική αναφορά που είχε καταθέσει ο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μαραβέγιας, στάλθηκε προς υπογραφή η χρηματοδότησης που είχε ζητήσει το Δημοτικό Ταμείο Σκοπέλου για τη δρομολόγηση έργων αρμοδιότητάς του.

Η πρόταση κατατέθηκε από τον Δήμο Σκοπέλου τον Δεκέμβριο του 2019 στο πλαίσιο της Πρόσκλησης VII του Υπουργείου Εσωτερικών για «Σύνταξη/Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων», συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000 €.

Οι μελέτες για τα έργα που προβλέπονται στο Master Plan του λιμένος Σκοπέλου και Λουτρακίου είναι προϋπολογισμού 600.000 €.

Επίσης, όπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Λιβάνιου στην αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας, υπό αξιολόγηση βρίσκονται τα αιτήματα του Δήμου Σκοπέλου για ένταξη σε προγράμματα χρηματοδότησης που αφορούν, α) την κατασκευή ή προκατασκευή και τοποθέτηση ραμπών πρόσβασης των Α.με.Α, καθώς και στην κατασκευή χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση των Α.με.Α, στις σχολικές μονάδες, β) τη σύνταξη μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες, γ) την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων. Για τα συγκεκριμένα αιτήματα εκκρεμούν οι σχετικές αποφάσεις ένταξης.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι για το έτος 2020 ο Δήμος Σκοπέλου χρηματοδοτήθηκε από το «Πρόγραμμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού της χώρας», με το συνολικό ποσό των 200.000€.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση