Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ξεκίνησε η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ
Ξεκίνησε η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ

Ξεκίνησε η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ

Ξεκίνησε η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2016. Η έκδοση των δελτίων γίνεται από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης των (Διοικητήριο Δημ. εωργιάδου & Αντωνοπούλου – Βόλος) καθώς και σε όλα τα του ομού ς.

Επισημαίνεται ότι για την χορήγηση των Δελτίων Μετακίνησης, ημερομηνία λήξης ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2017.

Ως ημερομηνία λήξης ισχύος των δελτίων του έτους 2015, ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2017.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

1. ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΗ ΔΗΛΩΣΗ (χορηγείται – συμπληρώνεται στην Υπηρεσία).
2. α) ΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%). Όσον αφορά στις γνωματεύσεις των Α δεν απαιτείται η αναγραφή του όρου παθολογοανατομικό ποσοστό) ,

ή β) ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ή ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ (θα αναζητηθεί Υπηρεσιακά),

ή γ) ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ή ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (από την οποία να πιστοποιείται παθολογοανατομική 67% τουλάχιστον).

3. ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΥΤΗΣ.
4. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 (για εισοδήματα του 2015). (Οι ολικά τυφλοί (Ν. 958/1979, Α΄ 191) και οι συνοδοί τους εξαιρούνται).
5. ΠΑΛΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΜΕΑ
6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑΣ ΚΑΡΤΑΣ 2 ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΙΔΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

(Ή ΤΡΕΙΣ (3) ΙΔΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΡΤΑ ΣΥΝΟΔΟΥ).

(Δικαιούχοι κάρτας συνοδού είναι:

·      Οι τυφλοί και οι Β.Ν.Κ. που είναι δικαιούχοι του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης και είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Δήμων.

·      Προκειμένου οι τυφλοί και οι Β.Ν.Κ. που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων να λάβουν κάρτα μετά συνοδού, απαιτείται γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής που να αναφέρει ότι είναι τυφλοί ή έχουν οπτική αναπηρία – αναπηρία ς με ποσοστό 80% και άνω ή έχουν δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30, ή νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω και άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (παιδικός αυτισμός, αυτισμός) με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.)

 Πληροφορίες: 24213-52624 / 24213-52619.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση